Sekoita ruokavaliosi uudelle tasolle

Yhä useammat meistä eivät käytä aamupalansa valmistukseen kattilaa ja kauhaa vaan mieluummin jonkinlaista tehosekoitinta. Kaurapuuro on siis vaihtunut erilaisiin pirtelöihin. Itse tehdyt pirtelöt onkin loistava juttu kun halutaan viedä ruokavaliota askel tai toinenkin parempaan suuntaan. Pirtelöiden sekaan saa helposti ja maistuvasti piilotettua kasapäin ravinteita ja kasvilääkkeitä hyvin imeytyvässä muodossa.

Tehosekoittimen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Jo sillä 40 euron tehosekoittimella saa pirtelön aikaiseksi, mutta monesti tuo valmistusprosessi on kaikkea muuta kuin nautinto. Viimeistään siinä vaiheessa kun blenderi alkaa ”savuttamaan” kahden kuukauden käytön jälkeen, niin myös innokkaan pirtelömestarin korvista voi nousta kohtalainen savupilvi.

Itse suosittelen välttämään niitä markettien halvimpia rimpuloita. Ainakaan omakohtaiset kokemukset ei niistä ole kovin hyviä. Jos puhutaan alle 100 euron laitteista, niin noin 90 eurolla saa Wilfan valmistaman tehosekoittimen, joka on hintaluokassaan markkinoiden kärkeä. Ero halvempiin laitteisiin on merkittävä esimerkiksi moottorin tehon osalta. Myös 5 vuoden moottoritakuu kertoo jotain laadusta. Jos tehosekoitin on päivittäin monipuolisessa käytössä, niin harkitsisin ehkä jotain astetta tai paria laadukkaampaa vaihtoehtoa, mutta jos kyseessä on lähinnä ”aamupalapirtelöiden” valmistaminen, niin Wilfalla pärjää oikein mainiosti.

Jos etsit Wilfaa laadukkaampaa vaihtoehtoa, etkä ole valmis sijoittamaan yli 500 euroa tehosekoittimien Ferrariin, niin voin suositella sinulle lämpimästi Four Sigma Foodsin Gizmo-tehosekoitinta, joka lähtee nyt maaliskuun ajan 100 euron alennuksella, kun käytät tilauksen yhteydessä koodia raikasweb100. Gizmosta on syytä mainita ainakin 2 hevosvoiman teho ja sillä on myös 30 päivän palautusoikeus. Voit lukea kyseisestä tehosekoittimesta juttua esimerkiksi Ollin blogista.

               

11 KommenttiaKommentoi

 • Tiedätkö miten tullit toimii ton fsf:n nettikaupan kanssa? Yritys on ainakin perustajiensa puolesta suomalainen, mutta varasto sijaitsee hong kongissa jne. Eli jos tilaan fsf:n nettikaupasta Suomeen, tulevatko tuotteet tullin näkökulmasta EU:sta vai sen ulkopuolelta?

 • Moikka Mauri,

  Se on Tero FSF:stä! Gizmot saapuvat Tampereen varastolta ja näin ollen ALV.eista ei tarvitse murehtia sen kohdalla.

  Blendailun iloa,
  Tero

  Ps. Four Sigma Foods Ltd on rekisteröity Englantiin. LUONTOlife Hongkongiin. Miehet pääosin Mansesta…siksi siis liiallinen Kummeli vitsien käyttö 😉

 • Väitetään että blendaamalla ravintoaineet tuhoutuvat suurelta osin jo vajaassa parissa minuutissa…

 • Kiitos kommenteista ja kysymyksistä!

  Dona-> Varmasti on mahdollista, että osa ravintoaineista tuhoutuu, mutta hävikki lienee hyvin pientä. Lisäksi täytyy muistaa sekin, että blendaamisen myötä arvokkaat ravinteet vapautuvat tehokkaasti elimistön käyttöön. Eli voiton puolelle tuossa jäädään.

  Juuso-> Itse käytän tehosekoitinta aamuisin aamupirtelön valmistuksessa. Muut päivän ateriat on sitten kiinteämmässä muodossa. Joskus tuli blendattua paljon enemmänkin, mutta nykyään tuo tosiaan rajoittuu aamupalan valmistukseen.

 • Omasta mielestäni Clement on asiantuntijoista selkeä ykkönen. Toki tuo hänen kommenttinsa kuulostaa mielestäni yliampuvalta prosentteja tuijotettaessa. Ann Wigmore aikoinaan suositteli blendaamista ja tulokset olivat käsittääkseni erinomaisia silloinkin.

  Kuitenkin, ei varmaan ole pahitteeksi blendatessa heittää joukkoon esim. vastapuristettua sitruunamehua :)

 • Haha! Miten voi olla mahdollista, että itse juuri koin tuon ”savuamis” jutun tässä yks päivä 40€ tehosekottimella. 😀 Wilfaa itsekin haaveillut seuraavaksi :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista