4 KommenttiaKommentoi

 • Kiitos haastattelusta. Siis tämä todellakin poistettiin Radio Rockin kotisivuilta vai? Oletko löytänyt mistään juttua vielä tämän päivän tapahtumasta? Ainakaan THL:n sivuilla kalenterissa ei sanota siitä mitään. On tämä ihme touhua. Oletko kuullut muuten jostain suunnitteilla olevasta tai jo päätetystä ”pakkorokotuslaista”, törmäsin sellaiseen eräällä keskustelupalstalla?

 • Moi,

  Joo, näin ymmärsin. Aluksi oli käsittääkseni podcastina, mutta ilmeisen nopeasti hävisi sivuilta.

  On mennyt tuo tämän päivän tapahtuma ilmeisesti täysin ohi. Mitä tarkoitat tuolla?

  Tuosta pakkorokotuksesta liikkuu paljon huhuja. Jos en nyt ihan väärässä ole, niin jo tällä hetkellä on olemassa pykälä tuosta pakkorokoituksesta:

  ”Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä.”

  Nyt ilmeisesti ollaan puuhaamassa jonkinlaisia tarkennuksia tähän lakiin ja myös rokotehankintoihin liittyen?

 • Aamulehdessä oli muutamapäivä sitten pieni juttu tuosta pakkorokotuksista. Puskalta ja ministeriltä muistaakseni kysyttiin tuosta pakkorokotuksesta ja netissä liikkuvasta adressista. Olivat kumpikin kuulleet adressista ja muistuttivat, että laki on ollut olemassa (jos nyt muistan oikein-voi mennä täysin metsäänkin) 80-luvulta asti. Lakia ei kuulemma tulla käyttämään esim. juurikin sikalenssun kanssa, vaan esim. jonkun rokon yhtedessä.

  En löytänyt juttua Aamulehden sivuilta ja en mene takuuseen muistini yksityiskohtien toimimisesta, mutta jota kuinkin tuohon suuntaan. :) Ja vielä seuraava adressi foorumin sivulta tällainen lainaus, joka ei liity samaan artikkeliin:

  Ei pakkorokotus laille / #307 Aamulehti 10.12.2010
  11.12.2010 20:22

  Aamulehti 10.12.2010:
  ”Pakollisia rokotuksia ei voida puolustusvoimissa nyt käyttää kansan vastustuksen vuoksi, Pandemrixia käyttöä pidetään mahdollisena

  Aamulehdessä 10.12.2010 haastateltu puolustusvoimien epidemiologi:

  ”Aamulehti: Onko kaikkien varusmiesten rokottamista harkittu?
  ”- Tästä käydään keskustelua. Päätös olisi niin kallis, että siihen tarvitaan budjettivaroja. Varusmiehiä ei voi pakottaa ottamaan rokotusta. Suomessa on nyt niin voimakas rokotuksen vastainen ilmapiiri, että kansa ei hyväksyisi pakottamista.”

  ”Aamulehti: Pandemia päättyi viime kesänä. Sikainfluessarokotteita on varastossa 2,2 miljoona annosta. Voidaanko ne ottaa käyttöön?”

  ”Ministeriön virkamies: – Se ei ole mahdoton ajatus, rokotteet ovat käyttökelpoisia. Niitä saa käyttää yksilöllisen harkinnan mukaan, vaikka väestön rokotukset keskeytettiin narkolepsiaselvityksen takia.”

  Pakkorokotuksia vastustava adressi on kerännyt reilut 6000 nimeä ja on ylivoimaisesti suosituin palvelun adressi viikon ja vuorokauden aikana.””

 • Tarkoitin sitä haastattelussa mainittua STM:n ja THL:n tiedotustilaisuutta, josta sitten ilmeisesti yhtäkkiä vanhemmat bannattiinkin. Ei se tainnutkaan olla samana päivänä (vaan ilmeisesti 13.12.).

  Kiitos pakkorokotuslisätiedoista molemmille. Enpä usko, että viranomaiset mitenkään saisivatkaan läpi käytännössä rokotuspakkoa, taatusti kansa kapinoisi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista