Shotteja perjantain iloksi

Mikä sopiikaan paremmin perjantai-illan ratoksi kuin pari terävää shottia. Itse suosin (ainakin tällä kertaa) Alkon valikoiman sijasta hieman tujumpaa tavaraa. Ensin hörppäsin todellisen vihreä pommin, joka sisälsi pakuriteen lisäksi chlorellaa, spirulinaa, macaa ja cayennea ja hieman tinktuuroita. Toinen shotti oli yksinkertaisuudessaan spesiaali-hapankaalin mehua (porkkana-sipuli-kaali-vadelmanlehti-basilika-sitruunamelissa). Aikamoinen yhdistelmä, joka aikaansai sumeuden sijasta todellisen kirkkauden…

Loistavat pähkinät!
Pähkinöiden suhteen kannattaa olla tarkkana. Suurin osa kaupoissa myytävistä pähkinöistä on pahasti härskiintyneitä, joten kannattaa valita mistä ja minkälaisia pähkinöitä ostaa. Itse suosittelen suuntaamaan katseet aidosti raakoihin pähkinöihin, sillä tavallisella menettelyllä käsitellyt pähkinät joutuvat tekemisiin hyvin korkeiden lämpötilojen kanssa, joka edesauttaa merkittävästi tuota pilaantumisprosessia. Valitse mieluiten tyhjiöpakattuja pähkinöitä ja vältä viimeiseen asti irtotavarana myytäviä pähkinöitä, joita löytää lähes jokaisesta ekokaupasta.

Näitä uskallan suositella lämpimästi:
Koko pähkinävalikoima
Hyvä cashew
Ok parapähkinöitä

Lisäksi FitnessFirst verkkokaupassa on todella laaja ja hyvältä vaikuttava pähkinävalikoima, mutta itselläni ei ole vielä heidän pähkinöistä konkreettisia kokemuksia, joten en uskalla suositella.

Jaakko Halmetoja tiivistää kaiken oleellisen 17 minuuttiin

2 KommenttiaKommentoi

  • Pähkinät ovat ihan hyviä, mutta itse syön mielummin kotimaisia hampunsiemeniä. Ovat pähkinöitäkin terveellisempiä ja ei tarvitse raahata toiselta puolelta maapalloa. Lisäksi vatsa tuntuu sietävän hampunsiemeniä paljon paremmin kuin pähkinöitä.

  • Hampunsiemenet ovat kyllä mitä mahtavinta ruokaa. Lisäisin mainitsemiisi hyviin pointteihin vielä edullisen hinnan. Kilo luomulaatuisia hampunsiemeniä taitaa lähteä alle kympillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista