STT:n uutisia

Klikkaamalla kuva suuremmaksi:

Ei superfood uutisointia ilman THL:n asiantuntevia lausuntoja. THL:n tarkoitus on käsittääkseni edistää suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia, mutta tulokset ovat täysin päinvastaisia. Enkä kyllä yhtään ihmettele kun johdossa häärii Pekka Puskan tapaisia tyyppejä.

Mitä tuohon itse juttuun tulee, niin se noudattaa tuttua kaavaa. Superfood tuotteisiin tutustunut ja ennen kaikkea niitä käyttänyt henkilö (tässä tapauksessa Jaakko), kertoo omista positiivisista superfood kokemuksista. Sen jälkeen soitetaan THL:n kuumalle linjalle, josta löytyy langan päähän henkilö, joka ei todennäköisesti ole koskaan edes maistanut esimerkiksi spirulinaa. Siitä huolimatta tämä THL:n ”asiantuntija” pystyy sanomaan koko skenen olevan täyttä humpuukia. Ja pakkohan toimittajan on kuunnella THL:n painavaa sanaa jos meinaa pitää työpaikkansa.

Tämän takia meidän perheeseemme ei tule sanomalehtiä. En halua lukea valheita.

7 KommenttiaKommentoi

 • Saman asian takia ei myöskään kannata hukata aikaa uutisten katseluun.
  Täyttä paskaa alusta loppuun nuiden kansalaisten rahoilla pullistelevien jutut on. Esim. Puska sai muka maailman polvilleen ja limpparit vedettiin kouluista. Höpö höpö ja aspartaami vaihto ehto niiden mielestä rokkaa.

  Nuo tuhannen tutkimuksen toitottajan jutut jo tunnetaan. Pthyi!

 • Jaa, minusta tuo juttu oli ihan asiallinen. Ilmeisesti jotkut haluaisivat lukea pelkkää kritiikitöntä hehkutusta, mutta aika monia kiinnostaa vähän laajempikin kuva asioista. Jos kuunneltaisiin vain ja ainoastaan näitä superfood-alan bisnesmiehiä, niin sitä laajempaa kuvaa ei todellakaan saataisi 😉

 • Olen samoilla linjoilla Hennan kanssa. Olisihan outoa jos THL:n edustaja hehkuttaisi superfoodeja tietämättä niistä mitään perustuen muutaman henkilön mielipiteeseen/kokemukseen. Kuten Jaakkokin haastattelussa totesi, vaatii superfoodien virallinen hyväksyminen paljon laajempaa kliinistä tutkimusta. Jaakolta hieno haastattelu!

  Tällaiset vastakkainasettelut ovat mielestäni vain hyvä juttu. Syntyy keskustelua ja sitä myöten mahdollisesti myös niitä tutkimuksia. Yleinen hyväksyminen voi viedä aikaa, mutta eihän se sitä tarkoita ettemmekö voisi jatkaa superfoodien syömistä sitä päivää odotellessa. Mikäli kokee, että moiset artikkelit häiritsevät omaa superfood ”harrastusta” on varmasti parempi olla lukematta uutisia.

 • Kiitos hyvistä kommenteista.

  En itsekkään toivo missään tapauksessa kritiikitöntä hehkutusta. Toivon vain, että henkilöt joilla ei ole (todennäköisesti) laajempaa omakohtaista kokemusta superfoodeista eivät ainakaan julkisesti lyttäisi niitä. Ravinto on paljon muutakin kuin numeroita ja tutkimustuloksia. Tässä nyt ei pahempaa ”lyttäystä” tapahtunut, mutta aika ajoin sellaista osuu silmään.

  Myös se häiritsee, että aina täytyy kysyä THL:n mielipidettä jokaiseen ravintoon liittyvään uutiseen. THL:n kanta on tullut jo varsin hyvin selväksi. Perunaa, viljaa ja rypsiöljyä… Kaikki yleisistä ravintosuosituksista poikkeava on huuhaata ja kuluttajan harhaanjohtamista.

  Pääasia on tietysti se, että näistä puhutaan. Varmasti tuonkin lehtijutun kautta moni ihminen tutustuu vaihtoehtoihin.

 • […] Mitäs muuta.. Eilen meni jo 29 punnerrusta, ja kokeilin myös tehdä leukoja leveällä myötäotteella, niitä meni 6. Kroppa alkaa näyttää jo paremmalta kuin malleilla ja monilla huippu-urheilijoilla, vaikka olen vasta starttaamassa tarzantreenailua. Rasvaa ei ole vaikka lihakset kasvaa jo melko vauhtia, iho on täydellinen jne. Tuntuu niin hassulta kun jengi ei uskalla kokeilla vaan aina pitää saada se lähdeviite latinankielellä tai muuten se luomugoji on lähtökohtaisesti vaarallista Raikas-Jarkolla aiheesta taas loistopostaus: […]

 • En minäkään ymmärrä miksi mikään taho yrittää mustamaalata erilaisia ravitsemussuuntia, jos ei niistä mitään tiedä. Mutta se taitaa olla ihmisluonto, että kaikki vieras pelottaa ja on pahempaa kuin se tuttu ja turvallinen. Toisaalta kyseessä on THL:n arvovalta, eivätkä varmasti uskalla olla kommentoimatta jos heiltä ravitsemuksesta kysytään. On aina helpompi suhtautua uusiin asioihin varauksellisesti kuin myöntää tietämättömyytensä. Ja onhan se totta, ettei niitä tutkimuksia vielä ole riittävästi, joten vaikea heidän on superruokaa kehuakaan. Vaikka THL:n jäykkyys ärsyttääkin, on siinä myös puolensa. On heillä ihan varmasti tullut vastaan monia oikeasti huuhaa ravitsemussuuntauksia, joihin löytyy suosittelijoita kunnes jonkin ajan kuluttua on huomattu, että se onkin terveydelle vaarallista. Kyllä mielestäni virallisen tahon täytyy olla tarkkana ja tehnyt taustatyönsä hyvin ennen kuin alkaa mitään liikoja kehumaan. Kunhan vaan ei niin hirveästi lyttäisikään, jos eivät asiasta vielä tiedä.

  Siihen asti, että tutkimustuloksia superfoodeista alkaa tulla, Ollin ja meidän muiden yksityishenkilöiden pitää hoitaa hehkuttaminen ja vakuuttelu omalla esimerkillämme, kuten Jaakkokin. En epäile tämän lähestymistavan voimaa ollenkaan, koska olen itsekin hurahtanut, kiitos mm. Viidakkomiehen ja Heidin (quinoaa). :)

  En usko, että ainakaan kyseinen artikkeli vaikuttaa jo superruokaa käyttäviin, siis negatiivisesti. Mahdollisesti niille, jotka eivät asiasta vielä mitään tiedä artikkeli voi vaikuttaa kumpaan tahansa suuntaan. Toivottavasti Jaakon omakohtainen kokemus painaa enemmän kuin THL:n skeptisyys.

 • Mä ole Jarkon kanssa taas kerran samaa mieltä. Turhauttaa jo lukeakin noita uutisia, joten lehtiä ei meidänkän kotiin tule ja tv pysyy hyvinkin pitkälle suljettuna.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista