Suuri kolesterolimyytti

Ihmisille on vuosikymmeniä väitetty, että alhainen kolesterolitaso olisi hyvästä. ”Virallinen taho” on uskotellut, että jos ihminen syö liikaa kolesterolia ja tyydyttynyttä rasvaa sisältävää ruokaa, hänen veren kolesterolitaso nousee. Lopulta tämä ylimääräinen kolesteroli ahtauttaa suonia ja tätä kautta tuloksena voi olla pahimmassa tapauksessa sydänkohtaus. Tässä edellä mainitussa hypoteesissa on tutkimusten valossa kaikki pielessä, sillä paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä ruokavaliolla ei ole vaikutusta veren kolesterolitasoon ja korkea kolesterolitaso ei aiheuta sydäntautia.

Maailman terveysjärjestön MONICA-tutkimus paljastaa, että keskimääräisen kolesterolitason kohotessa riski sydänkuolemaan putoaa. Samasta tutkimuksesta selviää myös se, että maissa missä kolesterolitasot ovat alhaisimmat, on sydäntautitilastot kaikkein pahimpia. Venäjällä on tehty tutkimus, joka kulki nimellä “Sepelvaltimotautikuoleman kasvanut riski venäläisillä miehillä, joiden kokonais- ja LDL-kolesterolitasot ovat matalat.” Tutkimuksen tulokset osoittavat sen, että Venäjällä on merkittävän paljon miehiä, joilla veren matala LDL-taso oli sepelvaltimokuoleman tärkein riskitekijä.

Vuonna 2005 valmistunut ruotsalainen tutkimus osoittaa sen, että tyydyttyneen rasvan ja sepelvaltimotaudin väliltä ei löydy mitään yhteyttä. Tutkimus kesti 6 vuotta ja se oli erittäin laaja, sillä siihen osallistui peräti 28 000 miestä ja naista. Maailman terveysjärjestö on kerännyt Euroopan maista luvut tyydyttyneen rasvan kulutuksesta ja sydäntaudeista. Nämä luvut kertovat, että jokaisesta niistä kuudessa maassa, joissa tyydyttyneen rasvan kulutus on kaikkein alhaisin, sydäntautikuolleisuus on merkittävästi suurempi kuin missään niistä kuudesta maasta, joissa tyydyttyneen rasvan kulutus on kaikkein korkein.

Kolesterolilääkkeet (statiinit) ovat lääkeyhtiöille valtava rahasampo. Suomessa kolesterolia alentavaa lääkettä syö yli 400 000 suomalaista ja määrä kasvaa jatkuvasti. Tämä on varsin huolestuttava trendi, sillä statiineilla on todettu olevan lukuisia haittavaikutuksia joihin lukeutuu mm. sikiövauriot, muistinmenetys, lihaskipu, depressio ja lisääntynyt syöpäriski. Ehkä merkittävintä kaikessa on kuitenkin se, että statiinien syöminen tuntuu hyödyttävän ainoastaan lääkeyhtiöitä. Tästä esimerkkinä voidaan mainita ASCO-LLA tutkimus, josta selviää, että statiinilääkitys ei vähennä kokonaiskuolleisuutta.

Tutkimustuloksia tarkastellessa ja yleistä kolesterolihysteriaa katsoessa, tulee väistämättä mieleen kysymys, että miksi tätä harhaa ei kyseenalaisteta? Lääkeyhtiöt käyttävät häikäilettömästi hyväkseen ihmisten tiedon puutetta ja syyllistyvät lähes ala-arvoiseen pelotteluun. Kun tähän yhdistetään lääkärien suoranainen tietämättömyys ja kumartelu lääkeyhtiöiden suuntaan, on tuloksena kolesterolitalkoot, joilla tahkotaan miljarditiliä vuodesta toiseen.

Viimeisimpänä älyttömyytenä valtionvalta puuhaa rasvaveroa, joka koskisi ihmiselle terveellisiä rasvoja. Sitä vastoin margariinit, rypsiöljy ja kevyttuotteet saisivat jatkaa kansan myrkyttämistä entiseen tapaan.

Kolesterolihuijauksesta kiinnostuneen kannattaa lukea Malcolm Kendrickin kirjoittama ”Ei sittenkään kolesteroli” -kirja.

5 KommenttiaKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista