Sydämelle parempi rypsiporsas?

Olisi mukava tietää, että mihin HK:n hurjat terveysväittämät loppujen lopuksi perustuvat? Nykyäänhän on olemassa aika tiukat säädökset sen suhteen, että milloin ruoan markkinoinnissa saadaan käyttää selviä terveysväittämiä. Ilmeisesti nämä säädökset eivät kuitenkaan päde HK:n suhteen, sillä he saavat markkinoida uutta rypsiporsastaan sydämelle parempana vaihtoehtona ilman kunnon tutkimuksia. Jos minä perustaisin nettikaupan ja rupeaisin myymään luomupossua ja sanoisin sen olevan sydämelle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille parempi vaihtoehto, kuin tehotuotettu rypsiporsas, niin viranomaiset puuttuisivat peliin välittömästi.

Olen kuullut sellaisia huhuja, että lähipäivinä on luvassa jotain mielenkiintoista infoa HK:n rypsiporsasbisneksestä. Ilmeisesti joillakin on mustaa valkoisella liittyen rypsiporsaiden terveyteen? Mielenkiinnolla odotan tulevaa…

Ai niin. Onkohan tällä uutisella tekemistä HK:n rypsipossujen kanssa? Sääliksi käy niitä eläimiä, jotka joutuvat syömään uppopaistorasvan kaltaista myrkkyä.

Ruokamafia jälleen vauhdissa
Yhä useampi meistä on löytänyt aidon maidon, eli perinteisen tankkimaidon. Tästä aidosta maidosta ei saa vatsaansa ja terveyttänsä sekaisin, toisin kuin Valion yliprosessoidulla litkulla, joka ei sovellu ihmisravinnoksi. Nyt ruokamafia on päättänyt laittaa pisteen tälle raakamaidon lisääntyneelle kulutukselle. Uuden rajoituksen myötä maitotila saa myydä raakamaitoa vain 2500 litraa vuodessa, eli 7 litraa päivässä. Jokainen ymmärtää, että mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

Heikin lähiruokaa
Meillä pitäisi olla politiikassa ja päättäjinä herkkuperseitä, jotta ymmärrettäisiin, mitä hyvä ruoka on. Nyt meille tarjotaan kliinistä, kuollutta ruokaa, joka kyllä säilyy puolikin vuotta, vaikka pitäisi tarjota ja arvostaa laatua.


Kuva klikkaamalla isommaksi.

Myös Voimala nimisessä ohjelmassa puhuttiin viime perjantaina ruoan laadusta. Kannattaa tsekata jos et ole vielä ehtinyt katsoa…

11 KommenttiaKommentoi

 • Mä ajattelin ihan samaa kun luin tuon Vieremän uutisen. Rypsiöljyhän on muutenkin teollisuusöljy, ei sitä ole edes ihmisen ruoaksi tarkoitettu. Tää on niin tätä…

 • Totta! Rypsiöljy on kaikkea muuta kuin ihmiselle sopivaa ravintoa. Jo maku kertoo kaiken…

 • älytöntä touhua, luulis, että viljelijä saa tuotteensa myydä kenelle haluaa. ompa vapaata ja demokraattista toimintaa!

 • Asiasta kolmanteen..olisinko saanut tietoa maidosta…yömaito/luomumaito..yömaito on homogenoimatonta, mutta kaikki luomumaidot eivät. Kumpi parempi? Valikoimaa riittää, ja no paras maito olisi kai se luomutilasta saatu maito? Tietoa, tietoa näistä asioista tarvitaan. Se avaa silmät jos hiukan edes elämän laatu kiinnostaa. kuten myös eläinten hyvinvointi! Kiitos blogistasi!

 • Pellon pientareella ja Hanna -> Joo, aivan uskomatonta touhua… Pientuottajan elämä pyritään tekemään tässä maassa mahdollisimman vaikeaksi, kuten myös kuluttajan, joka haluaisi syödä aitoa ruokaa.

  Janni-> Itse valitsisin ehdottomasti tuon homogenoimattoman version. Aina mitä vähemmän prosessoitu, niin sitä parempi.

 • Jos 90 – luvun alussa olisi siirrytty koko Suomessa luomutuotantoon ja jääty pois tosta uudesta kolhoosikokeilusta eli EU:sta, niin meillä olisi todella mahdollista työllistää koko kansa ja myös mahdolliset tosi turvapaikantarvitsijat! Se valtava energia, joka on tuhlattu EU:n mainostamiseen on pois Suomalaisesta innovatiivisuudesta,, eli vaihtoehdottomuuden julistajat ovat kansan onnellisuuden pahimpia vihollisia! Häikäilemättömät pelurit,, joita kaikkia ei ole vielä paljastettu,, veivät Suomen petoksella Direktiivien vankilaan!

 • Kiitos linkistä Maija! Nyt on pakko nostaa tämän asian suhteen Eviran suuntaan hattua. Onhan tuo HK:n kampanjointi niin käsittämätöntä, että ihmehän se olisi ollut, jos siihen ei olisi puututtu.

 • Enpä voi minäkään kyllä kovin rypsiporsasta kehua.
  Mutta asiasta poiketen, onko Jarkko sulla tai jollain muulla, kokemusta näistä Adukin kautta myytävistä tuotteista? Tiedätkä mitään/ketään joka niitä myisi? http://www.aduki.fi

 • Juu, minulla on aika paljon kokemuksia noista Adukin tuotteista. Juuri tänään ostin heidän maahantuomaansa quinoaa. Esimerkiksi heidän siemenensä ovat ihan hyvälaatuisia, vaikka usein tulevatkin Kiinasta… Paljon parempia kuin vaikka Makrobiosin vastaavat.

  Toki joukkoon mahtuu myös hieman heikompilaatuisia tuotteita, kuten vaikkapa Maca (Of The Earth)…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista