Tappava kalsium

Yle Teemalta tuli taannoin mielenkiintoinen dokumentti liittyen kalsiumiin ja kalkkeutumiseen. Tämä mielenkiintoinen dokumentti on nähtävissä myös Yle Areenassa. Ohjelma jättää katsojalleen paljon kysymysmerkkejä, eikä siinä puhuta juuri mitään ruokailuun liittyvistä jutuista, mutta se on kuitenkin katsomisen arvoinen paketti.

Erilaisten kalsiumpillereiden nauttiminen on ehdottomasti yksi huonoimmista jutuista, mitä ihminen voi itselleen tehdä. Melkein sama asia kuin söisi rotanmyrkkyä. Muutenkin tämä yleisesti vallalla oleva kalsiumin hypetys on mielestäni täysin perusteetonta ja hyvin vaarallista. Itse uskon, että merkittävä osa kroonisista sairauksista johtuu liiallisesta kalkkeutumisesta ja vastaavasti esimerkiksi luiden kuntoon runsaskaan kalsiumin nauttiminen ei auta mitään. Tästä on osoituksena tilastot, jotka näyttävät kiistattomasti sen, että maissa missä nautitaan runsaasti kalsiumia, on myös eniten luunmurtumia…

Tulen kirjoittelemaan tästä asiasta myöhemmin hieman laajemmin.

Luomutilat
Lisäsin eilen Terveydenjuuren sivuille runsaasti uusia luomutiloja. Kiitos kaikille teille, jotka olette noita tiloja ilmoittaneet. Nyt kasassa on jo varsin mukava paketti kotimaisista luomutiloista, mutta vielä lisääkin mahtuisi. Eli jos tiedät jonkun tilan, joka puuttuu tuosta listasta, niin laitathan infoa.

Tällä viikolla Terveydenjuuren sivuille tulee infoa GMO-asiasta ja luvassa on juttua myös ihmeellisestä D-vitamiinista.

THL:n H1N1 rokotusten jälkipyykki
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Terhi Kilpi myöntää Ylelle, että lapset ja nuoret olisi ehkä pitänyt jättää rokottamatta sikainfluenssaa vastaan.

Ihan kiva, että THL:n puolelta ruvetaan myöntämään virheitä. Se ei tosin enää paljoa hyödytä, enkä kyllä myöskään tykkää tästä tavasta, millä tätä likapyykkiä nyt pestään. Kaikki moska vyörytetään Terhi Kilven niskaan ja esimerkiksi muuan Puska pysyttelee visusti piilossa.

               

6 KommenttiaKommentoi

 • No mitä sanot näistä GNLD:n tuotteista? Niiden sanotaan olevan luontastuotteita, ja parempia kuin apteekin synteettiset tuotteet. Mm. Kal-Mag- tabletteja suositellaan tosi hyvinä, itsekin niitä oon käyttäny kauan, säännöllisen epäsäännöllisesti jo 15v tuon maitoallergian takia. Millä sen kalsiumin saannin sitten turvaa? Lapsille myös suositellaan tuota gnld:n kalsiumlisää. Onko sillä väliä, onko se kalsium synteettistä vai luontaista niissä pillereissä, aina yhtä pahasta?
  Meillä ei otettu sikapiikkejä kenellekään, enkä päivääkään ole katunut sitä päätöstä! Muutenkin vierastan näitä kaikkia rokotteita.

 • Moi,

  En omaa noista GNLD:n tuotteista mitään kokemuksia, joten en osaa sanoa niistä sen tarkemmin. Nopeasti katsoin netistä, niin tuo Kal-Mag sisältää ”Puhdasta farmaseuttista kalsiumkarbonaattia”, joka on mielestäni kaikkea muuta kuin hyvä juttu… En missään tapauksessa söisi.

  Itse en olisi millään tapaa huolissaan tuosta kalsiumin saannista. Ihmisiä on jostain syystä turhaan peloiteltu kyseisellä asialla.. Monipuolinen ruokavalio riittää, vaikka ei sisältäisi yhtään maitotuotteita.

  Jos nyt kuitenkin jostain syystä haluaa sitä lisäkalsiumia, niin aina ruoasta. Carob on yksi hyvä vaihtoehto.

 • Minusta yleisesti tätä kalsiumjuttua mietitään nurin päin. Ennemmin pitäisi miettiä mikä se on siinä ruokavaliossa joka KULUTTAA kehon kalsiumvarastoja, eikä sitä millä sitä kuormitettua kehoa jeesusteipataan takaisin kuntoon pillereillä.

  Kun kuormitus poistetaan, kalsiumongelma poistuu samalla, eikä sitä sen jälkeen tarvitse miettiä että mistä se kalsiumannos saadaan tänään.

  ”There has never been a case in medical history of someone with a calcium deficiency from following a low calcium diet. EVER!”

  http://www.youtube.com/watch?v=2p-rSmz3Td4

  Durianrider..melkein 9 vuotta vegaanina (erittäin hedelmäpainoitteinen ja vähärasvainen ruokavalio + runsas liikunta). Hänen verikokeensa on täydellinen:

  http://www.youtube.com/watch?v=4O_A6Mh1J48

 • Kyllähän se varmaan noinkin on. Paljoltihan nämä on kotoa opittuja malleja, mitä syödään. Ja kun ei paremmastakaan tiedä, niin sitä on napsinu niitä pillereitä kun on ”käsketty”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista