Tavoitteiden tärkeys

Oikein asetetut tavoitteet ja menestys kulkevat hyvin pitkälti käsi kädessä. Suurin osa todella menestyneistä ihmisistä pitää menestystä mahdottomana saavuttaa jos ei aseta itselleen täsmällisiä tavoitteita ja tee töitä niiden eteen.

Eräässä Amerikkalaisessa yliopistossa tehtiin tutkimus, joka osoittaa kiistattomasti tavoitteiden tärkeyden. Yli viideltäsadalta oppilaalta kysyttiin, että oliko heillä ylöskirjoitettuja tavoitteita. Kyselyn tuloksena selvisi, että vain kahdella prosentilla opiskelijoista oli täsmällinen tavoite. Muilla opiskelijoilla ei ollut tavoitetta tai ne olivat lähinnä epämääräisiä toiveita kuten: paljon rahaa, terveyttä, perhe jne.

Kun näiltä samaisilta opiskelijoilta tiedusteltiin usean vuoden kuluttua heidän elämästään ja taloudellisesta tilanteesta, niin tulos oli tyrmäävä! Nämä 2 % joilla oli täsmällinen tavoite, olivat tienanneet enemmän kuin loput opiskelijat yhteensä. Itse en tosin mielelläni sekottaisi rahaa ja sanaa menestys keskenään, mutta tämänkaltaississa tutkimuksissa raha on ihan hyvä mittari. Esimerkiksi terveydentilaa on hieman vaikeampi mitata ja vertailla.

On melkein mahdotonta avata sanomalehteä lukematta ihmisistä, jotka ovat saavuttaneet jotain epätavallista. Nämä tarinat kertovat usein ylitsepääsemättömiltä vaikuttaneiden esteiden voittamisesta. Joka päivä syntyy uusia menestystarinoita, joista riittää kerrottavaa ja ihmeteltävää. Miten näitä menestystarinoita syntyy? Miten on mahdollista, että köyhässä slummissa syntyneestä pojasta tulee maailman paras jalkapalloilija? Miten on mahdollista, että pahan puhevian omaavasta miehestä tulee maan suosituin uutistenlukija?

Kyseiset henkilöt ovat todennäköisesti tehneet paljon enemmän töitä kuin keskivertoihminen, mutta tässä ei varmuudella ole koko totuus! Missä sitten?

Vastaus on helppo ja yksinkertainen. Näillä ihmisillä oli tavoite. Heillä oli siis mielessä asia, jonka he halusivat saavuttaa. Unelma, joka oli paljon tärkeämpää kuin niihin käytetty aika ja vaiva. Unelma joka oli heillä ensimmäisenä mielessä kun he heräsivät aamulla ja unelma joka heillä oli mielessä kun he kamppailivat vaikeuksien kanssa. Nämä unelmat ovat syy ihmisen kehitykseen ja mahdottomiltakin tuntuvien esteiden voittamiseen.

Oletko koskaan miettinyt mitä menestys on? Miten sinä määrittelisit menestyksen? Menestys tarkoittaa arvokkaan päämäärän saavuttamista. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen ihminen, joka tekee lujasti töitä saavuttaakseen tavoitteensa, on menestynyt.

Kun seuraavan kerran kuljet kaupungilla, niin kysy sadalta vastaantulevalta ihmiseltä, mikä on heidän tavoitteensa. Todennäköisesti vain 2 henkilöä näistä sadasta kertoo sinulle täsmällisen tavoitteen, jonka eteen he työskentelevät. Loput 98 ihmistä toivovat, että heille tapahtuisi jotain hyvää. Tai ettei tapahtuisi ainakaan mitään kauheaa. Nämä 98 ihmistä ovat olosuhteiden vankeja, jotka antavat maailman riepotella itseään.

Nämä 2 henkilöä, jotka omaavat tavoitteen ovat menestyneitä. Heistä huomaa sen jo ulkoisesti. Heidän ryhtinsä on hyvä ja he pystyvät ilmaisemaan itseään selkeästi. He ovat ihmisiä, jotka säteilevät itseluottamusta ja varmuutta. He kulkevat päämäärätietoisesti tavoitteesta toiseen ja saattavat saavuttavat enemmän asioita elämänsä aikana kuin ne 98 ihmistä yhteensä, joilla ei ollut tavoitetta.

Mikä on sinun tavoitteesi?

3 KommenttiaKommentoi

 • Monesti tässä vaiheessa lukijalle iskee hätä.

  Onneksi Goalsettingissäkään ei tarvitse olla seppä syntyessään.

  Riittää kun tajuaa että unelmointi, tavoitteiden fiilistely & ylöskirjaaminen ja niistä puhuminen on elämän tärkein taitokokonaisuus.
  Toteteuttaminen on sen jälkeen lähes automaattista.

 • Hyvä lisäys Ollilta.

  Jo pieni ”ohjattu suggerointi” voi saada aikaan ihmeitä. Kirjaa tavoite ylös ja palaa tähän tavoitteeseesi monta kertaa päivässä. Anna mielikuvituksen lentää ja kuvittele, että olet jo saavuttanut tavoitteen. Monet pitävät unelmointia lapsellisena ja turhana vaikka todellisuudessa se on mitä arvokkain työkalumme.

  Oma paketti on viime aikoina ollut ”hieman” hajoamispisteessä, joten ajattelin käydä rakentamaan palapeliäni ihan alusta. Olen huitonut sinne sekä tänne ja tuloksena on ollut vain hämmennystä ja sekaannusta. Nyt on aika korjata suunta.

 • Se on paras kun opettelee koko ajan paremmin tuntemaan mitä kroppa sanoo mistäkin unelmasta/tavetteesta. Fiilis on tosi selkeä, kun joku visio osuu napakymppiin – se fiilis mikä jo sen kuvittelusta tulee on niin mahtava.

  Tarvii vaan uskaltaa vetää visiot tarpeeksi ylös, niin että se sielukin jaksaa niistä innostua.

  Sen jälkeen ei voi estää itseään toimimasta vaikka yrittäisi.

  Ongelma ei ole laiskuudessa, vaan liian varovaisissa visioissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista