Ternimaidon ylistyslaulu

Tämä viikko on ollut yhtä juhlaa, sillä alkuviikosta sain käsiini 15 litraa tuoretta ternimaitoa. Tänään olisi tarkoitus kruunata viikko ja lähteä hakemaan läheiseltä luomutilalta 10 kiloa luomulihaa. On melkein hassua kuinka innoissaan ruuasta voi olla.

Monelle tulee ternimaidosta ensimmäisenä mieleen ternimaitokapselit, joita mm. Petteri Jussila aikoinaan kauppasi. Myös itse olen syönyt ternimaitokapseleita ja voin sanoa suoraan, että aito ja tuore ternimaito on aivan eri asia kuin kapselina nautittu korvike.

Ternimaitokapseleilla ei ainakaan minulle ollut mitään vaikutusta. Oikea ternimaito taas vaikuttaa todella voimakkaasti. Tunnen kuinka energiatasoni kohoaa, elimistö tasapainottuu ja jopa ajatus juoksee kirkkaampana.

2000-luvun alkupuolella harrastin voimanostoa. Tuolloin sain ensimmäistä kertaa vihiä ternimaidon voimasta ja päätin kokeilla. Jos kerron kuinka merkittävä kehitys tuloksissani tapahtui, niin tuskin kukaan uskoisi.

Jos haluat saada ternimaidosta sen tärkeimmät ravintoaineet, niin se tulisi nauttia ehdottomasti raakana. Ternimaidosta tulee todella hyvää uunijuustoa tai pannukakkua, mutta samalla ravinteet tuhoutuvat. Ternimaidon yhteydessä puhutaan aina siitä, että se pitäisi kuumentaa. Tämä ilmeisesti bakteerikammon takia. Itse en ainakaan ole vielä sairastunut ternimaitoa juomalla. Päinvastoin. Jokainen toimikoon kuitenkin omalla vastuulla!

Ternimaito on sen verran tiukkaa tavaraa, että sitä tulisi nauttia vain kuuriluontoisesti. Pidempiaikaista yhtäjaksoista ternimaidon nauttimista en ainakaan itse suosittele.

7 KommenttiaKommentoi

 • ”Jos kerron kuinka merkittävä kehitys tuloksissani tapahtui, niin tuskin kukaan uskoisi.”

  Kerro ihmeessä.

 • Minkä verran tuota ternimaitoa pitäisi juoda? Entä mistä sitä saa? Ilmeisesti pitää kysellä suoraan tiloilta?

 • Ollille: Pitkään paikallaan junnannut tulostaso nousi 4 kuukauden aikana noin 20%. On tietysti mahdotonta sanoa, että kuinka merkittävä osuus tästä ternimaidolla on, mutta uskon sen olevan merkittävä. Olen miettinyt sitä, että jos kärsin tuolloin jonkinnäköisestä katabolisesta tilasta, jonka tämä ternimaito olisi parantanut.

  Paljon juttua tuosta ternimaidosta on liikkunut mm. voimailijoiden ja hiihtäjien keskuudessa. Lillehammerin Olympialaisissa Suomen hiihtojoukkueella oli mukana yli 100 litraa ternimaitoa.

  Powerpointille: Itse join saliaikoina noin puoli litraa päivässä. Saatavuus oli välillä huonoa, joten pitkiäkin taukoja tuli.

  Olen kuullut, että pakastettua ternimaitoa voisi saada Citymarketista. Veikkaan, että hinta on aika suolainen… Eli ehdottomasti kannattaa kysellä suoraan tiloilta. Mielellään myyvät tuota eteenpäin. Itse olen maksanut 2 euroa litralta.

 • Mistä saat ostettua ternimaitoa? Ja epäilen kyllä tuota kuutiluonteisuutta, parasta kai olisi jos kaikki suomalaiset nauttisivat ternimaitoa paivittäin :)

 • Hei Maitotyttö,

  Olen ostanut ternimaidon suoraan tilalta. Eli kannattaa kysellä lähitiloilta. Mielellään myyvät tuota ternimaitoa eteenpäin…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista