Terveet kynnet

Erilaiset kynsivaivat ovat nykyään varsin yleisiä, sillä jopa puolella suomalaisista on ollut kynsiin liittyviä ongelmia viimeisen kahden vuoden aikana. Esimerkiksi hauraat, lohkeilevat ja liuskoittuvat kynnet tuntuvat vaivaavan monia. Kynnet voivat kertoa yllättävän paljon ihmisen terveydentilasta, joten kynsien kuntoon ei pidä suhtautua ylimalkaisesti. Kynnet voivat viestittää tärkeää tietoa vääränlaisesta tai puutteellisesta ruokavaliosta ja jopa joistain vakavista sairauksista.

Yksi yleisimmistä syistä kynsiongelmiin on kynnen sienitulehdus, jonka seurauksena kynnessä tai kynsissä voi esiintyä kellerrystä, irtoamista ja rikkoutumista sekä paksuuntumista. Sienitulehduksesta kärsivien kannattaa kiinnittää erityistä huomiota suoliston kuntoon ja yleisesti ruokavalioon. Monesti jo pelkästään laadukkaiden probioottien syöminen ja viljojen sekä sokerin välttäminen tuo huomattavaa apua tähän ongelmaan. Myös C-vitamiini, sinkki, kurkuma, inkivääri ja lääkinnälliset sienet ovat kokeilemisen arvoisia juttuja.

Kynsimuutokset voivat liittyä moniin yleissairauksiin, kuten valtimonkovetustautiin, jonka yhteydessä kynsi voi paksuuntua ja haurastua. Keltakyntisyyttä tavataan imusuoniston toiminnanhäiriöissä ja kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Jos taas maksa tai munuaiset reistaavat, niin kynsissä tämä näkyy monesti erilaisina kasvuhäiriöinä.

Minulta on usein kysytty sitä, että mitä ”valkoiset täplät” kynsissä tarkoittavat ja mikä ne aiheuttaa. Nämä kynsissä esiintyvät valkoiset täplät on ilmiö, josta on annettu runsaasti erilaisia teorioita, mutta jonka syytä ei varmuudella tiedetä. Toisin kuin lääkärit väittävät, niin tämäkin kynsivaiva häviää lähes poikkeuksetta laadukkaan ravinnon myötä, eli todennäköisesti ongelman taustalla on jonkinasteinen puutteellinen ruokavalio. C-vitamiini-, sinkki- ja kaliumkuuri on kynsien valkoisiin läiskiin ehkäpä se kaikkein tehokkain täsmäase.

Noin yleisellä tasolla voin suositella kynsien hoitoon yhtä supertuotetta, jota erityisesti naiset ovat kehuneet kilvan sen jälkeen kun ovat koittaneet sitä. Tämä todellinen kynsien ystävä on MSM-jauhe, joka auttaa monenlaisiin kynsiin liittyviin vaivoihin. Jos nautit MSM-jauheen yhdessä laadukkaan C-vitamiinivalmisteen kanssa, niin lopputulos on todennäköisesti entistä parempi. Kaiken hyvän lisäksi saat mukana myös muut MSM:n ja C-vitamiinin tuomat terveyshyödyt. Rahallinen panostus ei ole suuri, mutta lopputulos voi olla jopa hämmästyttävä.

PS. Muista Mania ja Winning kilpailu, jossa kilpailuaika on koko joulukuu. Jo tässä vaiheessa on pakko sanoa se, että kilpailuun on tullut niin paljon loistavia vastauksia, että voittajan päättäminen on vähintään vaikeaa. Tästä johtuen jokainen kisaan osallistuja osallistuu automaattisesti myös pieneen arvontaan, jossa onnekkaalle on luvassa muutamia suosikkituotteitani iHerbin valikoimasta.

         

7 KommenttiaKommentoi

  • Kynsisienen nujertaminen on monesti varsin hankala prosessi. Ruokavalioon kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Suosisin paljon esimerkiksi voimakasta vihreää, savivettä, MSM:ää, probiootteja, lääkinnällisiä sieniä, kurkumaa ja C-vitamiinia. Täsmäaseita voisi olla vaikka kissankynsi (Cat’s Claw) ja mustajalopähkinä. Viljat ja sokerit kannattaa jättää minimiin.

    Ulkoiseen hoitoon voi kokeilla esimerkiksi oregano- tai tea tree-öljyä ja omenaviinietikkaa.

  • En tiiä mitä tekisin, mulla on kynsisieni ”nimettömässä” varpaan kynnessä ja koko varvas on tulehtunut. Kynsi kasvaa varpaaaseen sivuun ja ylläpitää tulehdusta. Mutta ei mikään akuutti vaarallinen tulehdus. Lääkäri määräs antibiotteja ja kuukausia kestävän sienilääkekuurin. Mieluummin hoitasin luonnollisesti.

  • […] ? 8 asiaa – Klinikkauutisia – Keho- ja liikunta – Hyvinvointiklinikat – Tohtori.fi Terveet kynnet Terveet kynnet Liuskoittuvat kynnet Liuskoittuvat kynnet | Terve.fi Kynnet voivat paljastaa sairauden […]

  • Kysyisin seuraavaa: Mikä neuvoksi, kun ystäväni on todennäköisesti saanut tikun kynnen alle, kynsi on todella kipeä, uni ei tule ilman särkylääkettä, kynsi on paksuuntunut ja hän on syönyt vaivaansa jo yhden antibioottikuurin ja toinen on menossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista