THL kääntää kelkkansa?

No ei sentään. Mutta ehkäpä sielläkin suunnalla aletaan kohta olemaan tilanteessa, että jotain on pakko tehdä. Yle uutisoi tänään THL:n suunnitelmista tutkia vähähiilihydraattisen ruokavalion suosiota. Tuohan ei nyt vielä paljoa lupaa, mutta todella positiivinen signaali sikäli, että THL suostuu edes keskustelemaan vaihtoehdoista nykyisten höpinöiden tilalle.

Puska sanoi taannoisessa haastattelussa, että suosituksiin ei ole tulossa lähiaikoina muutoksia. Itse veikkaan, että ei mene kuin muutama vuosi siihen, kun THL on pakotettu muokkaamaan virallista kantaa hiilareiden ja rasvojen suhteen. Tämä tapahtuu todennäköisesti heti, kun jenkeissä on tuo vastaava toimenpide suoritettu.

3 KommenttiaKommentoi

  • No, jos THL tutkii vähähiilarisen ”suosiota”, niin kuulostaa vähän pahalta. Eli siltä, että se tutkii suosiota (miten ihmiset ovatkaan tyhmiä, kun uskovat kaiken maailman puoskareita, kun THL tietää sen ”totuuden”, joka on ”tutkittua”), eikä itse ruokavaliota? Joku päivä/viikko sitten tuli ihan ihme ”uutinen” TV-uutisissa, jossa varoiteltiin vähähiilarisesta ruokavaliosta. ”Uutinen” oli ihan outo, ilman mitään tutkimusviitteitä tai määrittelyä, että mistähän nyt tarkkaan ottaen puhutaan. Ja alussa vielä sanottiin, että ”moni välttelee vaaleata leipää ja vehnäjauhoja” (tai jotain sinne päin, eli jotain ihan puhdasta roskaruokaa), mutta että se on vaarallista, eikä hiilareita pidä vähentää. Siis se oli huonosti tehty, virheellinen ”uutinen”. Näitkö? En muista minkä kanavan TV-uutisissa se oli, mutta se oli helvetin outo juttu!

  • Hyvä näkökanta asiaan! Tosiaan on syytä olla aina varpaillaan, kun THL innostuu jostain ”uudesta”.

    En nähnyt tuota uutisjuttua, mutta järkyttävän usein olen törmännyt tuohon vhh-ruokavalioon liittyvään peloitteluun. Ja usein näissä pelottelujutuissa mainitaan nuo maagiset kolme kirjainta, eli: THL.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista