Todellinen vedätys

Tänään ilmestyy ”kohukirja”, joka paljastaa mitä syömämme ruoka todellisuudessa sisältää. Mats-Eric Nilssonin Aitoa ruokaa kirjassa paneudutaan lähinnä einesten tyypillisimpiin epäkohtiin kuten lisäaineisiin.

Ihan hienoa, että tällaisista asioista kirjoitetaan, mutta toisaalta kirja tuskin paljastaa mitään uutta, mitä keskivertokuluttaja ei tietäisi. Lisäaineet ja muut pitkälle jalostettujen tuotteiden valmistuksessa käytettävät ainesosat täytyy ilmoittaa pakkauksissa, joten mielestäni kyse ei ole mistään vedätyksestä. Ei kukaan kuvittele HK:n kebabpyttipannua syödessään nauttivan terveellisestä ateriasta.

Todellista vedätystä on sen sijaan se, että ihmiset on saatu ostamaan epäterveellistä ruokaa, jota he aivopesun seurauksena luulevat terveelliseksi:

* rasvattomat ja pitkälle jalostetut maitotuotteet
* kevyttuotteet
* useimmat viljatuotteet
* rypsiöljy
* margariini
* peruna

Einesten ostajat tiedostavat lähes poikkeuksetta ostavansa huonoa ruokaa, mutta perunaa, rypsiöljyä ja leipää ostoskoriin mättävä kuluttaja ei tiedosta tekevänsä tätä samaa virhettä. Edes jatkuva sairastelu ei riitä kyseenalaistamaan omaa ruokavaliota. Olisikin paljon tärkeämpää yrittää avata näiden keskivertokuluttajien silmät ja kertoa heille totuus syömästään ruoasta.

2 KommenttiaKommentoi

  • Vähän tulkinta kysymys, että onko nykyruoka jopa kuluttajien vedätystä. Itse sitä sellaisena pidän. No kirja on varmasti joka tapauksessa lukemisen arvoinen.

  • Juu, mielenkiinnolla odotan tuota kirjaa. Vielä ei näyttänyt löytyvän kirjaston tietokannasta…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista