Toiminnan aika

Alan kehittelemään uudenlaista sivustoa, jonka pääasiallinen missio on kertoa tietoa oikeanlaisesta ravinnosta, ruokalautasillamme olevista epäkohdista ja siitä kuinka pienillä ja yksinkertaisilla asioilla voimme parantaa omaa ja läheistemme hyvinvointia. Kyseessä ei ole blogi vaan lähinnä tietopankki, johon toivon paljon tekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Kaikki tarvittava tieto on jo tällä hetkellä löydettävissä esimerkiksi keskustelupalstoilta tai blogeista, mutta tämä tieto on hajallaan. Läheisemme ohjaaminen kohti terveellisempää elämää olisi helpompaa jos voimme ohjata hänet sivulle, josta hän saa tarvitsemansa tiedon saman katon alta. Tietysti selkeästi ja tarttuvasti esitettynä.

Edelleen missiona on saada kokoon mahdollisimman paljon samanhenkisiä ihmisiä, ja ruveta oikeasti vaikuttamaan asioihin. Mielestäni esimerkiksi jokaisen lapsen oikeus on saada oikeasti terveellistä ja monipuolista ruokaa kotona, päiväkodissa ja koulussa. Yksin huutamalla ei välttämättä tule kuulluksi, mutta jos meitä huutajia on vaikka 1000 tai 10 000, niin ehkä meitä aletaan kuuntelemaan.

Projekti on vasta suunnitteluvaiheessa, joten mitään ei ole lyöty vielä lukkoon. Jos joku haluaa osallistua millään tavalla tähän projektiin, niin voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai jättää vaikka soittopyynnön sekä toiveen siitä, että milloin sinulle voisi soitella. Kaikenlainen apu ja etenkin ideat ovat tervetulleita. Juttelin eilen puhelimessa yhden huipputyypin kanssa tästä projektista ja sain heti uusia näkökulmia asiaan. Itse tuijotan asioita usein turhan mustavalkoisesti, joten avartavat näkemykset ovat äärimmäisen tärkeitä.

Itse olen puhunut ja paasannut tämän blogin myötä paljon ravintoon liittyvistä asioista. Nyt kaipaan enemmän toimintaa…

      

13 KommenttiaKommentoi

 • Hyvältä kuullostaa suunnitelmat! Canelin omistaja Nima tästä paasasi, että hän on oikeasti tehnyt jotain konkreettista, kun me vaan kirjoitellaan netissä. En väheksy työtämme sanoman levittäjinä, mutta myönnän, että Suomi foodeille projekti vaatii myös offline Actionia. Olen itsekin suuntaamassa yhä enemmän offline toimintaan. Uskon, että skenen tuki on tarjolla myös tosielämän toimintaan niin minulle kuin sinulle.

  Blogisi on ollut laadukasta luettavaa since day one. Jos ajatusten vaihto toiminnallisempaan suuntaan siirtymisestä kiinnostaa, niin vaihdan mielelläni ajatuksia. Omia suunnitelmiani valotan loppuviikon aikana. Lets make same Action!!

  Urbaani Luolamies

 • Hei,

  Nimalta ehdottoman hyvä pointti. Kuten sanoit, niin toki tiedon levittäminen on tärkeää ja oleellista, koska ihmiset tietävät näistä jutuista valitettavan vähän tai ei ollenkaan. Näin onkin tärkeää miettiä sitä, miten tätä tietoa saadaan levitettyä tehokkaammin ja miten sitten saadaan oikeasti asioita muuttumaan. Tämä vaatii paljon myös tuota mainitsemaasi offline actionia.

  Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut todella paljon hyvää kehitystä, mutta ei ole mitään syytä tyytyä tähän nykyiseen kehitysvauhtiin.

  Otan Pessi sinuun tässä lähiaikoina yhteyttä…

 • Ei ole rasvakaamoset vielä maanantain mot:ista selvinnyt, kun uusi isku tulee vyön alle ylen 1:llä tänään 21.05

  http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/a_talk

  Toivottavasti puhetta ja tekoja alkaa tulemaan lisää. Milloin ne kieltää nuo tuollaiset ohjelmien lähetykset? Joitan ohjelmiahan on peruttu, koska ne ”sotii” yleistä käsitystä vastaan.

  Näin vaan OT:nä

 • Kiitos tuosta TV-vinkistä. Toivottavasti se näkyy Yle Areenassa. Varmasti mielenkiintoista keskustelua luvassa.

 • Pistin asiaa eteenpäin FB:ssä ja Twitterinkin kautta. Eiköhän oikeat ihmiset tänne eksy!
  Offline-actionia tosiaan kaivataan ravintoasioissa, ja (liikunta-alan ihmisen silmin tarkasteltuna) myös fyysisesti aktiivisemman elämäntyylin osalta.

  Eiköhän tästä hyvä tule!

 • Hyvä idea! Olisi toisaan hyvä jos saisi asiat selkeästi esitettynä helposti löydettävässä muodossa. Omassa blogissani asiat ovat hajallaan ja visuaalinen ilme heikko. Lisäksi kiireiltäni en hirveästi ehdi paneutumaan siihen. Ohjaan sitten ihmiset tulevaan tietopankkiin ja voin itsekin sinne jotain raapustaa jos ehdin ja on tarvetta:)

  t; Anna (elämänleipä blogista)

 • Wikipedia on mahtava tietopankki jo nykyisellään ja kannattaisi ehkä keskittyä sen tiedon parantamiseen ja linkittää sinne, jos joku sivusto päätetään tehdä.

 • Hyvä pointti Timolta. Ehdottomasti Wikipedian laajaa tietopankkia kannattaa hyödyntää tässä projektissa, mutta en ole varma siitä, että onko monet näistä artikkeleista sellaisenaan sopivia ajatellen tehokasta valistusta?

 • Kiitos jälleen loistavasta ohjelmavinkistä Myy! Olen joskus muutama vuosi takaperin nähnyt kyseisen dokkarin ja nyt kyllä pitää katsoa se uudestaan. Suosittelen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista