Probiooteista apu uniongelmiin

Tutkimusten mukaan noin joka viides suomalainen kärsii elämänsä aikana jossakin vaiheessa unettomuudesta. Pitkittyessään ja kroonistuessaan unettomuus on vakava sairaus, joka aiheuttaa ihmiselle suurta ahdistusta ja lamaa tämän toimintakyvyn.

Itse olen varsin herkkäuninen henkilö. Muutokset, stressi ja häiriötekijät näkyvät heti unenlaadussani. Kun kärsin univaikeuksista, herään yleensä yöllä noin klo 2.00 ja en saa enää nukutuksi. Eli varsin tyypillinen unettomuuden oire.

Univaikeuksien syy täytyy aina selvittää. Tämä tietysti korostuu mitä vakavammasta unettomuudesta on kyse. Ylivoimaisesti suurimmat unettomuuden aiheuttajat ovat stressi ja epäterveelliset elämäntavat. Myös mm. huono sisäilma tai nautintoaineet vaikuttavat uneen.

Yleisesti tiedetään mitä hyvä uni vaatii. Aina elämä ei kuitenkaan ole tasapainossa ja apua laadukkaan unen saamiseksi olisi hyvä saada. Monet turvautuvat lääkkeisiin, mutta myös luonnollisempia menetelmiä löytyy.

Yksi erinomainen keino nujertaa unettomuus on laadukas probioottivalmiste. Ainakin itse olen saanut probiooteista dramaattista apua ajoittaiseen unettomuuteen. On olemassa sanonta, että suolisto on ihmisen toiset aivot. En tiedä, mutta ainakin uniongelmien suhteen joku yhteys suolistolla näyttäisi olevan.

Tuore esimerkki löytyy helmikuulta, jolloin nukuin todella huonosti. Tilasin iHerbistä kokeilun vuoksi Healthy Originsin probioottivalmisteen näytepakkauksen, joka maksaa vain 2,99 dollaria. Kyseinen valmiste tehosi heti ensimmäisenä yönä ja olen nukkunut kuurin (söin 2 purkkia -14 kapselia) jälkeen uskomattoman hyvin. Vastaavanlaisia kokemuksia minulla runsaasti eri valmisteista. Hätätapauksessa myös apteekista saatavat Gefilus tipat auttavat.

Healthy Originsin probioottivalmiste vaikuttaa kokeilujeni perusteella varsin hyvältä. Jos kuitenkin budjetti antaa myöden, niin kannattaa suosiolla ostaa Dr. Ohhiran todellista laatutavaraa.

6 KommenttiaKommentoi

 • Hmm, mielenkiintoista. Tiedätkö, onko aiheesta jotain näyttöä? Pidän itse suoliston normaaliflooraa kyllä erittäin tärkeänä osana holistista hyvinvointia, mutta uniongelmat ovat kyllä ihan uusi juttu. Perustuuko suosituksesi vain henkilökohtaiseen kokemukseen, vai onko taustalla jokin laajempi pohja?

 • Hei Jussi,

  Tämä artikkeli perustuu täysin omiin kokemuksiini. Eli itse olen saanut uniongelmiin apua probiooteista. Tai ainakin näin olen asian tulkinnut. En voi tietysti olla asiasta varma.

  Olen myös kuullut, että muuan edesmennyt kansanparantaja olisi määrännyt maitohappobakteereita unettomuuteen.

  Netistä löytyy jonkin verran tietoa. Esimerkkinä mainittakoon: http://www.allstarhealth.com/blog/health-nutrition-science-news/probiotics-for-sleep/

 • […] Heti ensiksi on pakko todeta, että tämä bloggaus on kirjoitettu 2 tunnin yöunilla. En usko Myrphyn lakiin, mutta olen nukkunut pari edellistä yötä todella surkeasti. Siitä huolimatta, että olen syönyt niitä mainostamiani probiootteja… […]

 • ..ihmettelin omaa jogurttiriipppuvuuttani, syönnin lopettamisesta seurasi valvominen. maitohappobakteereilla (ja magnesiumilla) nukun todella syvää unta. lataa koko satsi naamariin kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa…

 • Kärsitkö unettomuudesta? Kerro tarinasi.

  Etsimme unettomuudesta kärsiviä henkilöitä haastateltaviksi http://www.tietoaunettomuudesta.fi -sivustolle. Kerro, miten unettomuus on haitannut Sinun elämääsi ja oletko saanut siihen apua?

  Tarinat julkaistaan joko nimellä tai nimettömänä. Etsimme yhtä haastateltavaa myös samasta aiheesta tehtävään videohaastatteluun. Korvaamme haastattelusta 30 euron/100 euron lahjakortin toteutustavan mukaan.

  Jätä yhteystietosi:
  Johanna Salovaara, Kaufmann Agency Helsinki Oy, johanna.salovaara@kaufmann.fi tai Puh. 050 575 2414.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista