Utopia?

Kun nykyisin tuijottaa erilaisia sairaustilastoja, niin ei siinä voi oikein muuta tehdä kuin pyöritellä päätään. Niin karua luettavaa ne ovat. Esimerkiksi pelkästään masennuslääkkeitä syö 800 000 suomalaista!

Moni teistä on varmasti miettinyt sitä, että miten tämä tilanne ja kehityssuunta saataisiin muuttumaan. Keinot siihen ovat olemassa, mutta kun ruvetaan miettimään toteutusta, tulee mieleen vain yksi sana: utopia.

Näitä parannuskeinoja on kuitenkin hyvä miettiä ja myös tuoda julki, jotta ihmiset ymmärtäisivät sen, että missä ne suurimmat epäkohdat ovat. Tästä esimerkkiä näyttää Pentti Kossila:

Toimivan lääketieteen kehityksen suurimpana jarruina ovat eri maiden lääkintöhallitukset. Hallituksien niihin määräämät virkamiehet ovat ensinnäkin usein lääkäreitä ja heidän intresseissään on jatkaa nykysuuntausta. Kun lääketehtaat rasvaavat virkamiehiä ja mahdollisesti heidän edustamiaan puolueita, on lääkintöhallituksen kanta kaikkeen luonnolliseen kielteinen. Kun estetään kaikki sellaiset sairauksien hoitomuodot, jotka eivät kuulu jo olemassa olevaan järjestelmään, pysyy kansa pimennossa ja ottaa nöyrästi vastaan sen, minkä viralliselta taholta sattuu saamaan.

Suurena mallina ja esikuvana on FDA, joka kieltää USA:n alueella tapahtuvat luonnonmukaiset hoidot. Tämä siksi, että ei voida osoittaa niiden turvallisuutta. Sama vanha litania, mutta totta siinä mielessä, ettei ns. virallinen lääketiede olekaan niitä tieteellisesti kaksoissokkokokein tutkinut, eikä aio tutkiakaan.

USA:ssa on suuria lääketehtaita ja siellä liikkuvat suuret rahat. Siksi on ymmärrettävä sikäläinen tavaton taantumus, jonka esimerkki sitten heijastuu Suomeenkin. Taantumus on valmis tuhoamaan ihmisen, myös vastarannan kiiskin, laillisesti tai laittomasti. Vuoden 1985 aikana yritettiin eräs terve lääkäri panna hullujenhuoneeseen. Kolme vuotta aiemmin yritettiin minut lääkintöhallituksen voimin panna selliin. Väen väkisin yritetään löytää syytöksen sijaa toisinajattelevien toiminnasta. Jos taas lääkäri, lääkintöhallituksen ohjeita noudattaen, hoitovirheellään aiheuttaa potilaansa kuoleman ja seuraavana päivänä vielä toisen, puolustaa lääkintöhallitus lääkäriä toteamalla, että kaikki on tehty tavanmukaisesti ja huolellisuutta noudattaen.

Pitäisi muuttaa kehityksen suuntaa ja saada lääkärit aloittamaan vitaaliaineiden tehotutkiminen. Heidän tulisi perehtyä vitaaliaineiden fysiologiaan ja käyttöön. Samalla he vähentäisivät lääkkeiden määräämistä ja vähitellen luopuisivat niistä kokonaan.

Lääketehtaat voisivat lopettaa lääkkeiden valmistuksen valmistaakseen niiden sijaan vitaaliaineita luonnollisista materiaaleista. Kehiteltäisiin ihmisen viherrehu, joka olisi monipuolisesti rikastettu. Kehiteltäisiin maksan toimintaa korjaava vitaaliyhdistelmä jne. Apteekkien farmaseuteista voisi kouluttaa farmalogeja, jotka viljelisivät luonnon yrttejä biologisin menetelmin. Terveyskaupat suorittaisivat valistuksen ja tuotteiden jaon kuten tähänkin asti. Valistuneista farmaseuteista osa kelpuutettaisiin harjoitusajan jälkeen tälle tärkeälle alalle. Lääkärit saisivat hoitaakseen kukin 1000:n hengen ryhmän, jonka terveydestä he olisivat vastuussa. Mitä paremmin he onnistuisivat levittämään ja iskostamaan uudet terveenäpysymis-ohjeensa, sitä helpommalla he pääsisivät.

Ne kärsimykset, joita nykylääketiede myrkyillään aiheuttaa tietenkin loppuisivat. Kansalaisten ajattelu- ja työkyky lisääntyisi kymmeniä prosentteja. Ihmisten iloinen puheensorina kaikuisi kansalaisten kerääntyessä vuotuiseen myrkyistävapautumisjuhlaan.

Todella painavia sanoja Kossilalta, jotka pätevät monelta osin mainiosti vielä nykypäivänäkin. Tässä hieman omia ajatuksia siitä, että mihin tässä tulisi puuttua aivan ensimmäiseksi:

1. Lääkintöhallitusten alasajo. Kaikista suurin peikko on tietysti FDA, jonka päätöksiä myös täällä meillä Suomessa kumarrellaan. Meidän suomalaisten näkökulmasta katsoen THL ansaitsee tietysti erityismaininnan. Kyseisen laitoksen rakenteet taitavat olla niin mädät, että niiden korjaaminen on mahdotonta. Näin toimivin keino on hävittää ensin vanhat ja mädät rakenteet pois ja rakentaa näille raunioille sitten oikea Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos.

2. Polttaisin Käypä hoito -suositukset roviolla, sillä ne perustuvat niin vahvasti lääkkeiden myynnin edistämiseen ja vaarallisiin ravitsemussuosituksiin.

3. Luomun edistäminen. Ensimmäiseksi luomuruoalle pitäisi antaa merkittävä vero-ale, jonka jälkeen laadittaisiin kaupan tervehdyttämisohjelma. Siirtymäaikojen jälkeen ruokakaupan valikoimista pitäisi olla esimerkiksi vähintään 60% luomua ja myös lähiruoan suhteen tehtäisiin samansuuntaiset säädökset. Lisäksi huonomaineisimpia lisäaineita sisältävät tuotteet siirrettäisiin omille hyllyille ja näihin tuotteisiin kiinnitettäisiin myös asiaankuuluvat varoitustarrat. Ruoan jalostajilla asetettaisiin tiukat säädökset esimerkiksi yliprosessoinnin suhteen. Tämän myötä kaupasta voisi ostaa oikeasti hyvälaatuisia valmisruokia.

4. Kansalaisille ruvettaisiin kertomaan ruoasta ja sairauksien hoidosta valheiden sijaan tosiasioita. Esimerkiksi leipätiedotuksen toimintatapaa muutettaisiin perusteellisesti ja ihmisiä ruvettaisiin valistamaan viljojen vaaroista.

5. Kaikenlainen turha lääkkeiden myynnin lisäämiseen tähtäävä terveysseulonta lopetettaisiin. Kolesteroliarvojen sijasta voitaisiin ruveta mittaamaan vaikkapa veren D-vitamiinipitoisuuksia.

6. Valkosokerille tai sitä sisältäville tuotteille pitäisi asettaa ankara lisävero, jonka myötä sen käyttöä olisi pakko vähentää. Sama koskee myös aspartaamia ja muita kyseenalaisia makeutusaineita, sillä muutenhan sokeri korvattaisiin näillä myrkyillä.

7. Kovetettujen kasvisrasvojen käyttö kiellettäisiin kokonaan.

8. Laadittaisiin nykyaikaiset ravitsemussuositukset, joissa vanhanaikaisten lautasmallien sijasta keskityttäisiin mm. itsensä kuuntelemisen tärkeyteen.

9. Kouluissa ja päiväkodeissa ruvettaisiin tarjoamaan epäterveellisen moskan sijasta laadukasta ruokaa. Tämä kuuluu lapsen perusoikeuksiin. Rahoitus tähän saadaan kuntoon jos sitä oikeasti halutaan.

15 KommenttiaKommentoi

 • Kiitos taas upeasta postauksesta, täyttä asiaa niinkuin aina. Joskus alkaa ihan ahdistamaan tämä nykymeno, kun ihmiset elää unessa ja uskoo vain viralliseen propagandaan. Toki on helppo sanoa, ettei pitäis välittää siitä mitä muut tekee, mutta kun läheltä joutuu seuraamaan kuinka ihmiset lääkitsevät pieniä lapsiaan ja ruualla ei uskota olevan mitään vaikutusta, paitsi toki edelleen sillä ns. kovalla rasvalla. Äiti lappaa lapsen suuhun suklaavanukkaita ja sitten kauhistelee, kuinka meillä voidaan syödä voita.

  Luin tänään Hyvä Terveys lehteä ja taas pahaa teki, nuoren tytön koviin kuukautiskipuihin suositeltiin ehkäisypilleireitä ja lisäksi kipulääkkeitä, yhä vaan vahvempia ja ellei auta niin lisää lääkkeitä… ei sanaakaan ruokavaliosta, luonnollisista rasvoista jne. Ja nämä vastaukset ovat siis yleisesti hyväksyttyjä, ainoita totuuksia tässä sairaassa yhteiskunnassa.

 • Mitä mieltä olette ns. vaihtoehtohoidoista (homeopatia, vyöhyketerapia jne)? Minä en ole aikaisemmin näihin uskonut ollenkaan, mutta mieli on pikkuhiljaa muuttumassa näidenkin suhteen. Ruokavalio on silti ehkä se kaikkein oleellisin juttu terveyden hoitamisessa.

 • Itse pidän ihan luonnollisena osana elämää noita vaihtoehtohoitoja, oikeastaan hämmästyttää ihmisten vastustus niitä kohtaan vaikka toki se on juurikin aivopesun ja propagandan tulosta. Olen toki itse kasvanut perheessä josa vaihtoehtohoidot ovat olleet osana arkea, vanhempani ovat opiskelleet alaa ja elättäneet itsensä sillä. Laajaan koulutuksen niihinkin on käytävä, itse perusterveydenhuollon oppilaitoksen käyneenä voin sanoa, että äitini tietomäärä on aivan toista luokkaa. Hän todella ymmärtää kokonaisvaltaisesti ihmiskehosta ja terveydestä ja luontaiskoulutuksiin kuuluu olennaisena osana myös ravitsemus.
  Oma terv.huollon koulutukseni oli sitä luokkaa, että todella kauhistuin sitä tasoa… olin aikuisopiskelija jo siinä vaiheessa ja usein ajattelin, melko surullisena, että tämänkö kuran vuoksi herätin lapsen aamulla, vein hänet hoitoon ja tulin tuhlaamaan aikaani. Koulutuksen taso on kyllä säälittävä mutta on äärimmäisen pelottavaa, että niillä tiedoilla tosiaan pitäisi hoitaa muita ihmisiä, vanhuksia ja sairaita. Pääosa asioista piti itse hakea googlesta, sitä opettajat aina suosittelivat… ja sitä koulutusta me ihmiset täällä uskomme ja siihen luotamme ja sitten vaihtoehtoja mollataan. Toki niitäkin on erilaisa, toki löytyy aivan huuhaatakin mutta mm. vyöhyketerapeutti on käynyt pitkän koulutuksen, kuten homeopaattikin, Turunssa ainakin homeopatiakoulutus kestää käsittääkseni nelisen vuotta ja pääsyvaatimuksena on AMK-pohjakoulutus.

 • Ihmisten olisi myös otettava terveys ja sen hoitaminen omiin käsiin.
  On todella raivostuttavaa, että jotkut tututkin vain vaittavat ja valittavat, kun lääkäri ei hoida, ei saa pillereitä and so on.
  Eräällekkin jolla on d2, chronin tauti, alkava nivelreuma (ja mitä lie) ja valituksia saa kuunnella joka päivä ja ei voi tehdä sitä tai tätä, kun nyt särkee se ja se paikka. Mitään itse ei tee asian hyväksi. Olen abaut 4 v sitten sanonut, että vähennä hiilaria( verensokerit seilaa tosi paljon) ja jätä gluteeni, kun pa**a huilaa välillä 10 x pvässä. Ei hän haluaa vaan, että pitäis siitä suolesta leikata tulehtunut pätkä pois. En ole ikinä nähnyt syövän kunnon ruokaa. Joku kurkkuviipale riisikakun päällä ei paljon lämmitä.

  Ihan käsittämätöntä. Nyt, kun ei saa kerta hoitoa ja sitä valittaa, niin sanoin, että soittaa mun ”omalääkärille”, koska on mahdollisuus valita lääkäri. Se ainakin kuuntelee ja on aika edistyksellinen tk-lekuriksi, niin ei. Ei edes nimeä ottanut vaikka pyysin ja muut säesti vieressä, että nyt tiedät mille lekurille meet.

  Oikeesti ketuttaa tommoset valittajat jotka ei edes yritä itse mitään. Jos yrittäisi edes, niin ymmärtäisin valituksen, kun asiat ei etene.

 • Myy: Niin tuttua. Mulla on tuttuja, jotka valittaa lasten sairauskierteestä, kun aina ollaan sairaita ja voi voi, taas antibioottikuuri. Olen kertonut miten me saatiin kierteet selätettyä, puhdas, lisäianeeton ruoka, D-vitamiini, maitohappobakut, raaka maito, spirulina yms. Antanut vinkkejä ihan ystävällisesti mutta silmien pyöritystä saan osakseni ja hörhön leiman. Kysytään miten edes jaksan pohtia tälläisä ravintojuttuja? Ja seuraavaksi taas sama virsi, kurjaa kun lapsi sairastaa koko ajan.

  Osaksi se on puhtaasti sitä, että ihmiset ei tunnu uskovan ett ravinnolla on mitään vaikutusta terveyteen, mikään muu ei paranna tai ehkäise sairastumista kuin lääkeet ja rokotukset.

 • Miriam-> Kiitos kommentista! Tutun kuuloista. Nämä eri terveyslehdet ovat nykyään lähes poikkeuksetta todellisia epäterveyslehtiä. Toki joukkoon mahtuu välillä hyviäkin juttuja, mutta usein teksti on juuri esimerkkisi kaltaista…

  Nimetön-> Ruokavalio on tietysti se tärkein juttu, mutta moni on saanut huomattavaakin apua näistä vaihtoehtoisista hoitomuodoista. Eli niitä ei pidä missään nimessä väheksyä, kuten Miriam toi kommentissaan hyvin esille. Hoidosta riippuen plasebon merkitys voi olla hyvinkin suuri, mutta sehän ei ole millään tapaa huono asia. Päinvastoin. Plasebo ymmärretään usein kovin väärin eli negatiivisena asiana.

  Myy-> Erittäin hyvä huomio! Nykyäänhän valitettavan monelle oma terveydenhoito on sellaista, että ensin rääkätään kroppaa kaikilla mahdollisilla myrkyillä ja sitten kun ruvetaan oireilemaan, niin mennään lääkäriin. Ja jos lääkäriltä ei sitten saakaan apua, niin se on sitten automaattisesti lääkärin vika. Nykyään tuota säännöllistä lääkärissä käyntiä pidetään yhtä normaalina toimenpiteenä kuin vaikka auton öljynvaihtoa.

 • Ihan samallailla kovan kemian lääkkeet vaikutta plasebolla. Ei se ole ainoastaan homeopatia tai mikä tahansa luonnollinen hoitomuoto. Toki jos otetaan vaikka syöpälääke, niin on muuta takulla kuin plaseboa mukana :)

 • Jep. Tyttöni kärsi pienenä korvakierteestä, kun oma valistuminen ei ollut toivotulla tasolla ja antibiootteja söi aika monta kuukautta.

  Kerran lääkärille sanoin, että tämä ei voi jatkua näin vaan joku muutos on tultava, koska tulehdukset tulee aina, kun edellisestä kuurista on viikko. No ”rauhoitteli” vain, että pakko antaa antibiootit, kun muuten tulee niitä ja niitä sairauksia päälle eikä se haittaa jos kuureja syö. Korva oli kuulema, niin punainen että melkein paljaalla silmällä näkee. Lähdimme ja sanoin, että nyt mennään homeopaattiseen ”apteekiin” kysymään neuvoja. Meni siinä 5 minuttia edellisestä lääkäristä, kun toinen lekuri sen jo tarkisti ja sanoi, että ihan pieni punoitus on, mutta missään nimessä hän ei määrää lääkkeitä sen perusteella. Tuskin korva 5 minutissa sentään, niin paljon paranee, että tuo tilanne olisi mahdollinen. Toki toinen voi olla optikon tarpeessa.

  Varasimme ajan toiselle homeopaatille ja siihen loppui korva ongelmat. Tuttuni heitteli myös plasebo korttia. Sanoin, että mulle on ihan sama jos ei antibiootista löydy sen vertaa plaseboakaan kuin ”sokeripilleristä”. Mielummin annan sitten sitä plaseboa sokeripillerin muodossa, kun kerta paranee, kuin antibioottia, kun yksi kuuri pilaa elimistön yli vuodeksi eikä parane kuitenkaan.
  Eläimille ja pienille lapsille onkin helppoa sanoa, että tässä on nyt näitä huuhaa pillereitä, että koita nyt uskoa näihin.

  Naapurin tyttö kärsi poskiontelokierteestä kauan. Naamakin oli jo sellainen punertava poskista pitkään. Pääsi paikalliseen yliopisto sairaalaan oikein kunnon syyniin. Joku tutkimus antibiooteista, kun oli menossa. Loppujen lopuksi tämä äiti kertoi, että tyttö ei ole niistä lukuisista kuureista huolimatta saanut kertaakaan sellaista antibioottia joka olisi ollut hänelle sopiva. Äiti sai myös suositukset mitä antibiootteja hänen kannattaa ostaa, kun tarve tulee.

  Tuo nyt on järkevää touhua tulevaisuuden kannalta, kun tulee tilanteita ehkä milloin on vaan pakko ottaa ne pillerit tai henki lähtee.

 • Tuo on kyllä aivan käsittämätön juttu, että Suomessa noita antibiootteja tykytetään jokaiseen korvakipuun… Tähän vallitsevaan antibioottivillitykseen pitäisi saada nopeasti muutos.

 • Tässä pari aiheeseen liittyvää mielenkiintoista juttua:

  http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2011_sairas_terveydenhoitopolitiikka

  http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2011_homeopatia_toimii_todistaa_nobel_palkittu_luc_montagnier

  Jarkko: ”Tuo on kyllä aivan käsittämätön juttu, että Suomessa noita antibiootteja tykytetään jokaiseen korvakipuun… Tähän vallitsevaan antibioottivillitykseen pitäisi saada nopeasti muutos.”

  Aivan, ja toistuvat antibioottikuurithan saavat yleensä suoliston bakteerikannan sekaisin, joten kuurin yhteydessä tulisi aina käyttää probioottia. Mutta luulenpa, että suurin osa lääkäreistä eivät ole tietoisia asiasta, eivätkä siksi ymmärrä suositella probiootteja.

 • Ylen aikaiselta tulleessa ohjelmassa (http://areena.yle.fi/audio/1305467756789) Jaakko Kolmonen puheli ruoan terveellisyydestä yms.
  Hän mainitsi muun muassa oliiviöljyn(ei tosin puhunut luomusta) olevan paaaaaljon huonompi vaihtoehto kuin kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy. Etkös Jarkko ole itse ainakin tästä asiasta eri mieltä? Vai miten tää nyt menikään…

 • Moi J.R,

  Jaakko Kolmosen suuntaan ei voi muuta kuin nostaa hattua. Niin arvokasta työtä hän on tehnyt… Tosin kaikkea en voi missään tapauksessa allekirjoittaa, mitä hän sanoo. Esimerkkinä mainittakoon nyt tuo rypsiöljyn ja viljojen hehkutus.

 • http://arenan.yle.fi/video/1305831345444

  Yle FST5: Spotlight: Förlegade kostråd

  Textad. Ny forskning visar att kolhydraterna och inte fettet allt oftare är boven i vår kost. Ändå rekommenderas diabetiker och andra att fortsättningsvis äta mat som innehåller rikligt med kolhydrat

  Toimittaja kävi kyselemässä ruotsalaisilta lääkäreiltä mielipiteitä vähähiilihydraatisesta runsasrasvaisesta ruuasta.
  Suomen puolelta kommentteja oli saatu Mikael Fogelholmilta ja vanhalta mummolta, suomen diabetesliitto ei antanut kommentteja asiasta.

  Katsokaa.
  Tässä asiassa täytyy antaa kehut ruotsalaisille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista