Valio ja ruoansulatus

Yksi vuoden parhaista haastatteluista
Antti Heikkilä oli tiistaina Bassoradion haastateltavana. Tuossa loistavassa haastattelussa käytiin läpi mukavan laajasti erilaisia epäkohtia aina lääketeollisuudesta viljoihin… Voit ladata tämän haastattelun tästä linkistä.

Kiitos Juhalle tästä vinkistä ja linkistä!

Sepin jooga- ja terveysviikonloppu
Markkinoin mielelläni kaikkea hyvää, kuten tätä Sepin jooga- ja terveysviikonloppua Villavertessä. Seppo on ollut taas koko talven Intiassa hakemassa lisää oppia jooga ja yrttiasioihin liittyen. Eli mies kyllä tietää, mistä puhuu. Loistava tilaisuus tutustua joogaan, terveellisempään elämään ja ennen kaikkea huipputyyppeihin! Haluaisin osallistua, mutta minulla on juuri tuon kurssin aikana niin paljon kaikenlaista hässäkkää, että en millään sinne pääse…


Klikkaamalla kuva isommaksi.

Valion Olo
Valio on näköjään lykännyt markkinoille jälleen yhden uuden ”terveysjogurtti” tuotesarjan, joka lupaa auttaa vatsan toimintaa. Juuri näin. Taas yksi hyväkatteinen yliprosessoitu tuote kaupan valikoimiin. Tehokkaan markkinoinnin, eli siis aivopesun seurauksena ihmiset saadaan ostamaan pikkuinen pönikkä pitkälle prosessoitua maitoa ja maksamaan siitä ihan posketon hinta. Ei Valio ajattele vatsasi vaan oman bisneksensä hyvinvointia. Valiolla on varmasti hyvä olo.

Jotkut helpoimmin höynäytettävistä uskovat nopeasti, että heidän ruoansulatuksena on jonkun jogurtin varassa. Ja näitä hyväuskoisia riittää, ainakin jos katsoo kauppajonossa ihmisten ostoskoreja… Ruoansulatus on ihan yhtä luonnollinen prosessi kuin hengittäminen. Ei siihen tarvita avuksi Valiota.

Ei sen puoleen, ihmiset kärsivät nykyään runsaasti ruoansulatusongelmista. Niitä ei kuitenkaan kannata yrittää lähteä korjaamaan millään ”terveysjogurteilla” vaan terveellä järjellä. Useimmissa tapauksissa riittää, että pureskelee ruokansa kunnolla ja katsoo edes hieman mitä suuhunsa pistää. Tarvittaessa ruoansulatukseen voi pistää vauhtia nauttimalla noin puolituntia ennen ateriaa karvasaineita, kuten kotimaista voikukanjuurta. Eikä pidä unohtaa myöskään maitohappobakteereita, joten kunnon hapantuotteiden syöminen on enemmän kuin suositeltavaa. Syytä on myös muistaa se, että yllättävän suuri osa ruoansulatusongelmista voi johtua maksan vajaatoiminnasta. Eli maksan säännöllinen hoito on tätäkin asiaa silmälläpitäen tosi tärkeä juttu…

13 KommenttiaKommentoi

 • Kuulin tänään tosi suriullisen uutisen: Nyt ollaan kaavailemassa asetusta, joka vaikeuttaisi tai lopettaisi kokonaan raakamaidon myymisen suoraan useilta tiloilta. Asetus astuisi voimaan 1.9.2011.

  Kävin tänään taas hakemassa raakamaitoa Ahlmanin maitotilalta ja he sanoivat siellä, että hyvinkin todennäköistä on, että laki astuu voimaan. He myyvät 31 0000 litraa raakamaitoa vuodessa ja raja saa olla kuulemma 2500 litraa! Siellä on elintarvikemafia taas kateuksissaan ja rahanahneuksissaan pistämässä uutta lakia pystyyn!:(

  Olen niin vihainen!!!

  Valion Olo -tuotteet voi rinnastaa samaan asiaan, että donitsiin ruiskutettaisiin maitohappobakteereita ja myytäisiin terveysvaikutteisena! Valio boikottiin!

  Täällä voi kirjoittaa adressin Ahlmanin maitotilan raakamaidon myynnin säilymisen puolesta:

  http://www.adressit.com/ahlmanin_maitobaaria_uhkaa_sulkeminen

  p.s. aiheesta olis varmaan hyvä kirjoittaa blogikirjoitus, että adressiin saataisiin nimiä ja ihmiset ylipäätään tietoiseksi ko. asiasta.

 • Ihan käsittämätön juttu. Sanattomaksi vetää, sen verran uskomatonta toimintaa jälleen viranomaisilta…

 • Juu samaa kysyin alkuvkosta myyjältä josta maitoni haen, että syksyllä ilmeisesti loppuu. Voiskohan tuota ostaa pakkaseen :)

  Törmäsin sattumalta videoon jossa puhutaan kemikaali vanoista. Surullista, että Havajilla luomutilallakin on myrkkyjä jo pikku lapsissa yli sallittujen rajojen.

  Osassa jenkkilää alumiinissa raja-arvo ylittyy vasta 60 kertaisesti, mutta on pahempaakin.

  Karmeaa katsottavaa, mutta laitan kuitenkin videon, koska taas niitä vanoja vaan ilmestyy tuonne taivaalle, kun kevät tulee.

  http://bambuser.com/channel/H2O+Tampere/broadcast/1356042

 • Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, että millä tavalla tuosta tankkimaidosta tulee yhtäkkiä ”vaarallisempaa” jos sitä myydään yli 2500 litraa vuodessa? En ole koskaan törmännyt vastaavaan juttuun. Evira-Suomessa kaikki on kuitenkin mahdollista…

 • Työkaveri oli ostanut tuota Valion uutuusjogurttia ja saanut mahansa pahan kerran sekaisin. Sanoi, että ruuansulatus oli tosiaan saanut sellaisen potkun, ettei paremmasta väliä. Ei suosittele tuotetta muille kuin tosi pahasta ummetuksesta kärsiville…

 • TV1 sunnuntaina 27.2. klo 21.10

  WHO on todennut, että syöpään sairastuneiden määrä on kaksinkertaistunut viimeisen 30 vuoden aikana, vaikka tilastoissa huomioidaan väestön ikääntyminen.

  Samalla myös lasten leukemiatapaukset ja aivokasvaimet ovat lisääntyneet kahdella prosentilla joka vuosi. WHO on huomannut samanlaista kasvua Parkinsonin ja Alzheimerin taudeissa sekä autoimmuunisairauksissa.

  Mikä selittää nämä ongelmat, joita esiintyy lähinnä rikkaissa teollisuusmaissa?

  http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ykkosdokumentti-terveys-lautasella

  Areenalla: http://areena.yle.fi/video/1298845154252

 • Terveysviranomaisten toiminta on riskiperusteista Suomessa, mikä itseasiassa on juuri se seikka joka mahdollistaa pienten tuottajien toiminnan. Jos tuotetaan ja myydään isoille ihmismäärille, ovat vaatimukset tiukemmat koska katsotaan että jos jotakin tapahtuu, on suurempi ihmismäärä vaarassa kuin myytäessä tuotteita vain pienille ihmismäärille. Jos tällaista perustetta ei olisi, pieniä tuottajia ei enää olisi.

  Se että raakamaitoa ei ole saanut pakata mutta kyllä myydä asiakkaan omaan astiaan, on nähdäkseni ollut lähinnä porsaanreikä, ei mikään perusteltu järjestely.

  Sitten itse asiaan. Raaka-maidon myyntiä ei siis olla kieltämässä. Suuria määriä kys ainetta myyvät vain joutuvat rekisteröimään myyntipaikkansa laitokseksi. En ehdi nyt tarkistaa laitoksen vaatimuksia, mutta veikkaan villisti että ne tuskin radikaalisti eroavat elintarvikehuoneiston (jollainen paikalla jo on) vaatimuksista. Kyse on siitä, että viranomaiset haluavat myyntipisteet reksiteriin, sekä jäljittää ongelmien aiheuttajat jos ongelmia tulee.

  Ymmärrän että Ahlman ei halua investoida/perehtyä laitosyksikköön vaan sulkee toiminnan. Tämä on tietenkin valtava sääli.

  Suurin osa näistä terveysviranomaisten/eviran ja tuottajien toistuvista yhteentörmäyksistä johtuvat siitä, että kumpikaan osapuoli ei ole selvillä lainsäädännöstä, eivätkä tuottajat valita päätöksistä. Lähdetään esimerkiksi siitä, että styrokslaatikon voi rekisteröidä elintarvikehuoneistoksi. Siitä olen ihan samaa mieltä että Suomessa byrokratia on saanut järkyttävän tiukan otteen ihan kaikesta, mutta ei kannata lyödä hanskoja tiskiin tutkimatta, miten asiat voisi ehkä tehdä luvallisesti. Evirasta me emme pääse.

 • Laitosasetuksen mukaisen tilan rakentaminen on erittäin kallista ja lähes täysin mahdotonta pienille tiloille, jotka tuosta uudesta asetuksesta kärsivät. Elintarvikehuoneisto, joka nykyään vaaditaan pienienkin määrien myyntiin, on sen sijaan mahdollisuuksien rajoissa pienillekin tiloille.

 • Aamulehden liitteessä oli syksyllä kyllä mainio iso artikkeli siitä miten pientuottajien elämä on tehty erittäin hankalaksi. Mainittu oli myös näistä, että kuntatason päälliköillä voi myös olla vääristynyt kuva mikä salittua mikä ei. Estavät tai vaativat siis jotain mitä välttämättä tarvisi olla. Hieno järjestelmä, kun kaikki on pihalla siitä mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

  Voisit Jarkko linkata Ylen Voimala jakson tänne, jossa Jaakko ja Olli olivat vieraana.

 • Heh, tuo Valion Olo- jugurtti.. Ei ainakaan mulla auta, mutta pähkinää poskeen, niin alkaa se schesse lentää :)

 • […] Noudattaako yksikään luonnonkansa tai edes nisäkäs ”säännöllistä ateriarytmiä”? Ei tietenkään. Eivätkä ne silti liho tai sairastu, koska syövät aitoa ruokaa, eivätkä ikinä yhtään täysjyväviljaa, ainakaan fermentoimatonta, liottamatonta ja esi-idättämätöntä sellaista, ja vielä vähemmän Valion ”maitotuotteita”: Lue vaikka nämä! […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista