Valtionjohdolta toimia luomun edistämiseksi

Nyt kun vietetään virallista luomuviikkoa on todella mukavaa havaita, että valtionjohdolta näkee toimia tai ainakin toimintaan tähtääviä sanoja luomun edistämiseksi. Tällaisen kuvan ainakin saa Sirkka-Liisa Anttilan puheista, jossa hän patistaa luomualaa tehostamaan ja organisoimaan toimintaansa paremmin. Toivottavasti hallitukselta tulee sanojen lisäksi myös jotain konkreettisia tekoja.


Kuva klikkaamalla suuremmaksi. Lähde HS 15.10.2010

Millä tavoin luomuviikko on näkynyt sinun ruokakaupassasi? Jos ei mitenkään, niin muistuta kauppiasta asiasta.

8 KommenttiaKommentoi

 • Olen useamman kuukauden kinunnut luomuvihanneksia kauppaan. Vielä ei ole toiveisiin vastattu. Hyllyltä löytyvät luomutomaattirasiat ei juurikaan lohduta. Alkaa jo hieman turhauttaa tämä kauppojen suhtautuminen asiaan.

 • Valtionjohdolla on ärsyttävä tyyli huudella asioiden edistämisestä ilman konkreettisia toimia mihinkään suuntaan.

  On jotenkin nurinkurista peräänkuuluttaa luomun markkinoinnin kattojärjestöä, jos samalla tehdään luomun tuottamisesta hankalaa, ellei peräti mahdotonta mm. kalliilla sertifikaateilla ja kimurantilla byrokratialla.

  Paljon on korjaamista brändi- ja markkinointipuolella, mutta lähtökohta on kyllä hallituksen toimissa luomun tuomiseksi lähemmäs ns. tavallista kuluttajaa.

 • Laura – > Todella huonoa asiakaspalvelua. Jos ja kun kyseessa on ketjuliikkeistä, niin ota ihmeessä yhteyttä suoraan ketjuun ja kerro toiveesi ja saamatasi palvelusta sinne. Kyllä kauppojen kuuluu palvella asiakkaitaan.

  Anita -> Olen samaa mieltä. Harvoin sanat ja teot kohtaavat toisensa.

 • Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä, mutta olisi kiva tietää, että kuinka paljon Raija on käytännössä koittanut luomutuotteiden toimivuutta? Jotenkin hänen kirjoituksistaan tulee väistämättä mieleen tarkoituksenhakuinen provosointi.

 • Minusta siitä jo huomaa, että ei tajua asiasta mitään, kun sanoo ensimmäisenä, että luomussa ei ole enempää ravintoaineita tai jotain yhtä typerää.
  Mulle luomussa tai itsekerätyissä ruuissa on ihan eri funktio kuin se, että onko c-vitamiinia 60 mg vai 70 mg.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista