Verhoatko itsesi myrkyillä?

Monet meistä ymmärtävät katsoa sen perään mitä pistämme suuhumme. Sitä vastoin harva meistä tulee ajatelleeksi sitä mitä todellisuudessa puemme päällemme. Kun kuvittelemme laittavamme päällemme uudet hyvin istuvat farkut, niin todellisuudessa saatamme verhota itsemme todellisiin myrkkyhousuihin, jotka voivat aiheuttaa pahimmassa tapauksessa hyvin vakavia ongelmia.

Kannattaa ehdottomasti katsoa tämä Ulkolinja-dokumentti, jossa käsitellään tätä vallitsevaa ongelmaa hyvin laajamittaisesti.

Ja ensi kerralla kun menet HM:ään, niin muista pukea yllesi kaasunaamari ennen liikkeeseen astumista. Jos taas haluat sovittaa HM:n vaatteita, niin suosittelen pukeutumista avaruuspukuun. Kemikaaleilla kyllästettyjen vaatteiden ostaminen on jo sitten hyvin itsetuhoista käytöstä…

Myös ekovaatteiden suhteen kannattaa olla tarkkana. Eko ei todellakaan ole aina ekoa. Se, että vaate on valmistettu esimerkiksi luomupuuvillasta ei poissulje sitä mahdollisuutta, että lopullinen tuote on pilattu jossain tuotantovaiheessa myrkyillä. Ainakin huomattava osa Intiassa ja Kiinassa valmistetuista vaatteista myrkytetään viimeistään kontteihin pakattaessa, kuten Ulkolinja-dokumentista selviää.

Kuluttajan elämää ei ole tehty turhan helpoksi…

10 KommenttiaKommentoi

 • Tämä olikin mun tulevan viikonlopun katsottavien ohjelmien joukossa. Ahdistaa aihe kyllä jo valmiiksi, kun tässä pitäisi lastenkin vaatekaappia päivittää.
  Tiedätkö sinä muuten mitä haittaa terveydelle on kosteussuojatuissa puvuissa? Monesta tahosta olen lukenut, että niitä olisi hyvä välttää, mutten ole löytänyt sen tarkempaa tietoa.

  Varsinkin kun tuo kuopus on vielä maassa mönkinyt juurikin vedenpitävissä asusteissa :/

 • Näitä kommentteja ei ilmeisesti pysty jälkikäteen muokkaamaan? OIkein hävettää, kun tässä kiireessä töiden ohessa pyrkii vastaamaan ja sitten teksti viliseekin virheitä.

 • Vaikka joku ei katsoisi normaalisti tv:tä, niin nyt kannattaa. Ulkosuomalsiessa on mies joka muutti nuorena Ausseihin ja nyt asuu Cook saarella. Ohjelma on areenassa ja vielä 9 pvää katsottavana.
  Taivas mitkä maisemat! Sinne ne miehen alut kiipeää puuhun ja avaa kookoksen hetkessä.

  Eivät turhaa sano paratiisiksi.
  http://areena.yle.fi/video/1215481

  Onko suomalainen koulutus ja elämä, niin hyviä mitä annetaan ymmärtää?! Onko suomalainen todella, niin onnellinen koulutuksineen ja virkoineen? Visoineen ja velkoineen?
  Katsottavana on myös intialaisjuttu (sekin oli hyvä) ja hyvin ne tuntuu vähemmälläkin tulevan toimeen. Tarvitseeko kaikki ihmiset paljon koulutusta ja mitä siellä koulussa pitäisi oppia? Ihmiselle ei opeteta mitä sen tulisi käytännössä elämästä tietää ja osata vaan sitä miten olet jollekkin firmalle hyödyksi, onneksi jotkut itse pyörittää firmaansa.

  En ole ikinä ihannoinut isokenkäisiä, ollut kateellinen rikkaille tai kannattanut romun täyttämää elämää, mutta jotenkin se konkretisoituu, kun näkee muuta. Valitettavasti minulla ei ole mahdollisuutta alkaa matkustelemaan ympäri maailmaa.

  Sori ylipitkä sepustus.

 • Maija -> En sen tarkemmin tiedä näistä kosteussuojattujen pukujen ongelmista. Sen olen kuullut, että esimerkiksi goretex sisältää PFC-yhdisteitä. Tuolla on muuten aika hyvä lista näistä eri myrkyistä, mille altistumme päivittäisessä elämässämme: http://bit.ly/9J4PI9

  Valitettavasti kommentin kirjoittaja ei voi muuttaa kommenttia jälkikäteen. Itse niitä kuitenkin joskus oikoluen jos sieltä jotain pistää silmään. Jos haluaa muuttaa kommenttia jälkikäteen, niin siitä voi laittaa minulle sähköpostia.

  Myy-> Kiitos linkistä! Tuo pitääkin katsoa jossain vaiheessa. Itse en omista telkkaria, mutta tuo Areena on kyllä tosi kätevä palvelu. Löytää helposti ne oikeasti mielenkiintoiset ohjelmat. Tosin ne ovat valitettavan harvassa…

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä tuosta onnellisuus asiasta. Hyvin merkittävä osa meistä elää ainakin jonkinasteisessa harhassa, jossa huomaamatta palvomme meille täysin epäolennaisia asioita. Itsekin syyllistyn tähän valitettavan usein. Yritämme metsästää kuin päättömät kanat koko elämämme ajan onnellisuutta, vaikka onnellisuus elää juuri tässä hetkessä.

 • Todella järkyttävää katseltavaa tuo dokkari. Etenkin kun oma vaatekaappi pursuaa HM:n vaatteita.

  Onko kenelläkään mitään hyviä vinkkejä asiallisista ekovaatekaupoista?

 • Ainakin jotain eko vaatteita on elloksella. Niinstä ei ole kyllä oma kohtaista kokemusta.

  Mitä ruokamme sisältää on kyllä yhdenlainen rimanalitus omalla sarallaan.

 • Kaasunaamarin pukeminen (halpis)vaatekauppaan ei ole oikeasti kaukaa haettua. Vältän edelleen Gina Tricot’n myymälöitä, enkä todellakaan osta sieltä mitään, sillä sain siellä kerran jotain vaatetta sovitettuani välittömästi aika voimakasta hengenahdistusta. Vaikka olenkin aika monelle ruoka-aineelle ja siitepölylle allerginen, niin oire ei silloin voinut johtua mistään muusta kuin vaatteissa olevista kemikaaleista. Onneksi hengitys palautui normaaliksi 15 minuutissa liikkeestä poistuttuani, mutta kammo jäi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista