Viljaton maaliskuu

Heikkilältä on tullut viime viikkoina totuttuun tapaan todella mainiota juttua, eikä tämä viljoihin liittyvä info tee poikkeusta. Lisäaineet, rypsiporsas ja Valion vesimaito ovat todella mitättömiä ongelmia verrattuna siihen, mitä viljat meille tekevät. Olemme niin aivopestyjä viljojen suhteen, että moni voisi luopua melkein mistä vain, mutta ei ruisleivästä. Itsekin olin kumartanut ruisleivän suuntaan yli 20-vuotta ja shokki olikin melkoinen, kun huomasin kuinka hyvältä tuntuu, jos jättää ne kuusi päivittäistä ruisleipäviipaletta syömättä. Siinä lähti iho-ongelmien lisäksi selittämätön väsymys ja monet pikkuvaivat.

Minulla on tallessa lukuisia kertomuksia siitä, kuinka mitä erilaisimmat sairaudet ja vaivat ovat hävinneet sen jälkeen, kun viljat on jätetty kaupan hyllylle. Kovaa materiaalia alkaa olemaan kohta jo sen verran paljon, että taidan laittaa pystyyn kilpailevan organisaation Suomen leipätiedotukselle, joka on osa ruokamafian tehokasta propagandakoneistoa.

Viljojen aiheuttamista ongelmista puhuttaessa ei pidä tuijottaa liikaa keliakiaa ja siihen liittyviä testejä. Vasta-ainetestit ovat varsin tehokkaita ajatellen keliakiaa, mutta usein yhtä tyhjän kanssa jos puhutaan niin sanotusta viljaherkkyydestä. Suosittelenkin Heikkilän tapaan laboratoriotestien sijasta muutaman viikon viljatonta ruokavaliota ja katso mitä se saa aikaan. Voit hämmästyä tuloksista!

Syksyllä mediassa kerrottiin totuus statiineista ja rasvoista. Nyt vuorossa ovat olleet lisäaineet ja ruoan heikko laatu. Tästä on vielä melko pitkä matka siihen, kun joku toimittaja uskaltaa kertoa kansalla totuuden viljoista. Se vaatii jo aika paljon rohkeutta, sillä viljat jos mitkä herättävät voimakkaita tunteita. Tämän olen itsekin saanut huomata, sillä sähköpostiin on joskus tipahtanut sen verran äkäistä aiheeseen liittyvää viestiä.

Suosittelen jokaiselle Vaaralliset viljat nimistä kirjaa, jossa nämä viljojen ongelmat aukaistaan perin pohjin. Kirjan ovat kirjoittaneet James Braly ja Ron Hoggan ja se löytyy useimmista kirjastoista.

29 KommenttiaKommentoi

 • Sain juuri eilen luettua loppuun tuon vaaralliset viljat kirjan ja ehdottomasti lukemisen arvoinen opus. Varsinkin jos kuuluu sukuun jossa on vilja ongelmaisia tai keliaakikkoja. Sekä jos vatsassa tai elimistössä on kipuja tai huonoja tuntemuksia eikä löydy syytä. Joo ja astmaatikoille, allergisille, d2, kilppari vammasille, adhd lasten vanhemmille jne.. eli ihan hyvä kaikille :)

 • Hei!

  Inspiroiduin kirjoituksestasi ja laitoin viralliselle leipätiedotukselle vähän palautetta:)

 • Myy -> Juu, tuo on loistava kirja, jota voi suositella jokaiselle.

  Ansa ja Aamu -> En tiedä, ehkä voisi todella kehitellä jonkun ”anti-leipätiedotuksen”… Ainakin sille olisi tarvetta!

 • Täytyy kokeilla olla muutama viikko ilman viljoja, kiitos loistavasta ideasta!

  Btw, aihetta toisella korvalla seuranneena tulee aina ilmi, että viljat ovat olleet vain tietyn ”lyhyen” aikaa ihmisen ruokavaliossa ja vilja ei ole ihmiselle sopivaa ravintoa jne. jne.

  Tästä johdan kysymyksen näihin lisäravinteisiin, niissä tuo aika onkin helv… paljon lyhyempi ja tietyt ainesosat ovat yleensä erotettu alkuperäisestä yhteydestään, eli mikäköhän mahtaa olla näiden hyöty tai haitta pidemmällä aikavälillä. Ei meinaa tunnu kovin luonnolliselta, että jengi vetää sitä sun tätä jauhetta naamaansa ja monet varmasti korvaavat näillä ns. hyvän ja puhtaan? ruoan :)

 • Seuraavassa studio55 missä Antti Heikkilä on puhutaan ainakin tästä raakamaidon myymisestä tiloilta ja sen kohtaamista ongelmista. Päivämäärää ei ole tähän nyt heittää. Joskus ensi kuussa kai.

 • Hyvä huomio Dona. Tosin kun puhutaan lisäravinteista, niin on syytä hieman tarkentaa, että mistä tässä puhutaan. Puhummeko D-vitamiinista, pitkälle jalostetusta proteiinivalmisteesta vai kenties laadukkaasta viherjauheesta, joka on jo “täyttä ruokaa” siinä missä pähkinät tai pihvi.

  Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että lähes poikkeuksetta aina kun “kokonaista ruokaa ruvetaan pilkkomaan osiin”, niin teemme suuren virheen. Karkeasti varmaan ainakin 90% lisäravinteista ovat ihan turhia ja pelkää helppouskoisten rahastusta.

  Muistan hyvin 2000-luvun alkupuolen, jolloin tuli nosteltua rautaa ihan urakalla. Söin tuohon aikaan hirmu kasat erilaisia lisäravinteita ja muistelen vieläkin kauhulla sitä oloa, joka minulla tuolloin oli. Tosin muukin syöminen oli mitä oli. En ymmärtänyt tuolloin laadusta yhtään mitään, vaan päämääränä oli ainoastaan määrät. Paljon proteiinia, paljon rautaa, paljon massaa…

 • Viljojen vaarallisuus on aihe, joka on viime aikoina alkanut pompsahtelemaan esille vähän siellä sun täällä. Veikkaisin sen jatkavan nousuaan ja tulevan lähiaikoina hyvinkin suureksi puheenaiheeksi. Eli nyt kannattaa takoa, kun rauta on kuumaa. 😉

 • Myy-> Kiitos vinkistä! Odotan tuota suurella mielenkiinnolla.

  Samuli-> Myös itse olen varma, että tuo viljajuttu tulee lähivuosina räjähtämään. Faktaa alkaa olemaan pöydässä sen verran paljon ja nyt kun tämä tieto liikkuu netissä vapaasti, niin heräämistä alkaa tapahtumaan.

 • Sanonpa minäki taas sanasen…mulla kun tuo maha on aina reistaillut, oon laittanu sen maidon piikkiin, oletettu johtuvan laktoosi-intoleranssista, vaikka verikokeet ei sitä selvästi edes näyttänyt.
  Mutta vaikka käytin laktoosittomia tuotteita, ei vaivat hävinnyt…refluksitaudistakin jo puhuttiin. Vasta nyt viimesen kuukauden aikana, kun oon vähentäny viljojen määrää huomattavasti, mun mahavaivat on hävinny! Ei ilmavaivoja, ei närästystä, ei ylävatsakipuja! Ja luomumaitoa voi käyttää ilman vaivoja. Toisinaan aiemmin saattoi tulla niin kamalia kouristuskipuja ettei voinu kuin kippurassa maata sohvalla.
  Ei tuo ihan huuhaata voi olla..en olis uskonu ennenku ite koin.

 • Usein jos on ollut maidollekkin ”herkkä”, niin gluteeni eliminaatiosta ja sitä kautta suolen parantumisesta johtuen voi alkaa käyttämään maitotuotteita.
  Meillä ei lapsen kohdalla kyllä käynyt näin vaan vuoden gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta vatsa oireilee jos mitä tahansa tai laatuista maitotuotetta tulee sanotaanko vaikka yli 2-3 dl päivässä. Aika lähellä totuutta tuo luku on.

  Monet asiat, kun ei ole uskon asioita, niin olen huomannut nyt kohta 10 v näitä kummallisuuksia seuratessa, että mitä hullummalta joku asia kuulostaa ei tarkoita sitä etteikö se asia ole totta(ainakin joidenkin kohdalla). Omalla kohdallakin on käynyt vaikka mitä ja joita ei kaikki kyllä uskoisikaan. Ei kuitenkaan mitään yliluonnollista.

 • Tutun kuuloinen juttu! Moni selittämätön vatsavaiva häviää kertarysäyksellä, kun vähentää viljojen käyttöä tai poistaa ne ruokavaliosta kokonaan.

  Myy-> Nuo ongelmat esiintyvät myös raakamaitoa juodessa?

 • Jarkko: Juu ihan raakamaidollakin. Eikä vuohenmaito ollut sen menestykkäämpi kokeilu. Kyllä tuo 2-3 dl ihan ”hyvä” määrä on. Ruuassa voi käyttää rasvasia maitojuttuja ja pystyy syömään jäätelöä, mutta juomaan ei voi maitoa alkaa enempiä tai vatsa alkaa sattumaan. Totaali maito kieltäytyminen olisi kyllä kamala, mutta tuo pari dl helpottaa asioita kummasti. Gluteenissa lapsilla 0 linja, mutta lildin omenawiineri veti ittellä viime pe pitemmän korren :) Ai kun se oli hyvää, kun juuri oli tullut uunista.
  Pitäis itsekkin kilpparin takia pitää sitä 0 linjaa gluteenista.
  Se on vaan, niin ihanaa vetää jotain tollasta joskus ja nauttia siitä täysin rinnoin.

 • Maito ja terveys ry se vasta valtion rahoittama propagandanlevitystaho onkin. Kalsiumin saantisuositukset ampuvat Suomessa yli, jotta saataisiin kansa juomaan maitoa. 800 mg päivässä suositellaan,kun oikea keskimääräinen tarve on 400-600 mg henkilön koosta riippuen. Jenkeissä vielä korkeammat suositukset eli täysin poliittista touhua. Samoin meille iskostetun ruokaympyrän laita.

 • Mitkä olis parhaita hiilihydraattien lähteitä kestävyysurheilijalle? Jos viljoja kerran kannattaa välttää. Antakaa mulle vinkkejä.

 • Moi,

  Gluteeniviljojen parhaat korvikkeet ovat hampunsiemenet, pähkinät, tattari, kvinoa ja hirssi.

  Noista perinteisesti kotimaisista viljoista tuo kaura taitaa olla se paras vaihtoehto. Tässäkin tapauksessa kannattaa kiinnittää huomiota laatukysymyksiin. Eli etsi kauraa, joka ei sisällä muita viljoja ja olisi mielellään vielä höyryttämätöntä.

 • Voisiko joku auttaa miten korvata kahvihetkien pieni pulla tai keksi jos siirtyy viljattomalle dieteelli?

 • mtv3riitta,moi vaan. olen itse aliottanut,viljattoman elämän. oloni parempi,paino pudonnut,ym….. pullan tilalle esim:2 palaa tummaa suklaata,se on terveellistä,sitä suosittelee lääkärikin,sit jäätelöä.kyllä niitä on. mut ensin tuntuu,kun ei olisi mitään mitä syö,siis pallo hukassa.sit olen alkanut aamupalaksi tekeen ,marjoista,hedelmistä,vihanneksista,ym… smootien,sit kahvit sen jälkeen. ei,kun tsemppiä vaan viljattomalle !!!!!

 • ..Ja todellakin.. minulla on ollut viime vuosina astman oireita ja nenäverenvuotoa runsaasti, mutta kun aloitimme koko perheen kanssa lähes viljattoman ruokavalion ni enää ei ole nokka vuotanut ja kohtauksia ei ole tullut viikkokausiin! Energiaa on riittänyt tarpeeksi kouluun ja harrastuksiin. ja syksyllä kauan ja kauhulla odottamani flunssakaan ei ole ottanut tullakseen.

 • Minä aloitin viljattoman ja muutenkin vähähiilihydraattisen ruokavalion jokin aika sitten kun lääkäri suositteli kilpirauhasen vajaatoiminnan takia. Jo alle viikon kuluttua aloituksesta olo oli paljon parempi ja kevyempi. Se iänikuinen mahan turvotus on historiaa, ja muutenkin jaksaa paremmin. Palan tai kaksi täysjyväruisleipää saatan syödä silloin tällöin keiton kanssa, mutta muuten nollalinjalla mennään. Ei kyllä ole tästä enää paluuta entiseen ruokavalioon, missä korvasin kunnon ruoat leivällä ja puurolla! Suorastaan kauhistuttaa nuo viralliset suositukset, jonka mukaan leipää pitäisi puputtaa jopa 9 palaa päivässä, muun ruoan lisäksi. Ja sitten vielä ihmetellään miksi suomalaiset ovat niin lihavia pallomahoja!

 • Semmoinen analogia vaatteisiin, että joillekin yksilöille sopii rekistä heittämällä mikä tahansa bulkkivaate päälle, kun taas toisessa ääripäässä on mentävä aina räätälin kautta, tai ommeltava itse. Uskon että tulevaisuudessa dieettejä räätälöidään per mutantti. Jälleen joukosta löytyy niitä jotka voivat hyvin ravinnosta huolimatta ja sitten niitä jotka sen ansiosta.

 • Moi Jarkko,

  Vaikka kirjoituksestasi onkin jo tovi, haluan kiittää sinua hyvästä informatiivisesta tekstistä. Ajattelin myös lisätä oman kokemuksen viestiketjuun.

  Itse vähensin viljatuotteiden käyttöä 2010 ja vuoden 2012 helmikuusta olen jättänyt viljat täysin pois. Miksi päätin joskus vähentää ja lopullisesti lopettaa kokonaan viljatuotteiden syömisen?

  Olessani matkalla 2010 en syönyt sitä ”suositeltua” 5-6 ruisleipää päivässä, ainoastaan aamucroissantin. Huomasin jo matkalla, että vatsan turvotus, kipuilu ja ilmavaivat vähenivät selkeästi. Kotona päätin jatkaa vähäisellä viljatuotteiden käytöllä. Ja jo siitä oli apua saamaan suurimmat vatsaoireet hiljaisiksi. Nykyisin yli puolen vuoden täydellä viljattomuudella perinteiset, vuosikymmenen kestäneet vatsaoireet ovat täysin historiaa ja ruokavalio huomattavasti raikkaampi, kun ei edessä ole leipää, pullia, pastaa jne. Lounaan jälkeinen väsymyskin on kadonnut. Makeanhimo on vähentynyt. Sitä pystyy syömään paljon puhtaamminen, kun viljatuotteiden sijaan syö mm. juureksia, kasviksia, pähkinöitä ja kunnon voilla ja kermalla höystettyä ruokaa. Rasvainen ja proteiinipitoinen ruoka pitävät nälän poissa huomattavasti paremmin kuin vähärasvainen hiilarimössöateria.

  Ihmisten kannattaisi antaa mahdollisuus ja kokeilla jättää viljat pois, erityisesti jos on vatsaoireita. Valitettavasti viralliset ravintosuositukset ja leipä, ”täysjyvä”, propaganda on sairastuttanut monet.

 • Minulla oli suolistosyöpä, selvisin siitä. Avanne oli vuoden. Aiemmin oli jo laktoositon ruokavalio. Nyt maidoton ja gluteeniton. Kärsin ärtyneestä suolesta. Tänään söin esim sieniä ja ne aiheutti ripulin, kun en muistanut välttää. Kaura käy.

 • Näitä, kun lukee tulee vielä sairaammaksi. Asunto myyntiin, työpaikka myyntiin, vaihtoon, syöminen vaihtoon, lääkkeet vaihtoon, lääkäri vaihtoon, muutto ulkomaille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista