Vinkki viinin ystäville

Weinwelt Langefeld on luomuviinin maahantuoja, jonka valikoimiin kuuluu noin 1000 luomuviiniä, osa niistä myös biodynaamisia tai vegaaneja. Weinwelt Langefeld pystyy yhteistyökumppaneidensa kautta välittämään tuotteitaan myös yksityisille ja yrityksille.

Itse en ole tilannut kyseiseltä yritykseltä mitään, joten en sikäli voi antaa suosituksia. Mutta jos viinit maistuvat, niin varmasti kannattaa kokeilla jo pelkästään tuon laajan valikoiman takia.

Kysyin muutaman kysymyksen Marjut Langefeldilta, joka on yksi taustahenkilö Weinwelt Langefeld yrityksessä.

1. Kuinka suuria määriä pitää tilata, että toimitatte yksityishenkilöille?
Luomuviinit toimitetaan laatikoittain. Yhdessä laatikossa on yleensä 6 pulloa. Suosittelen kuitenkin tilaamaan kerralla suuremman määrän, koska näin lähetyskustannukset ovat suhteessa huomattavasti pienemmät.

2. Miten maksaminen onnistuu jos toimitatte yksityishenkilöille?
Tilaaja saa International Trading & Service M. Langefeldilta (ITS) tilauksenvahvistuksen/laskun, joka on maksettava heti laskun saavuttua. Suomen alkoholilaki määrää, että tavaran omistusoikeuden on siirryttävä ostajalle Suomen rajojen ulkopuolella. Tämä on tässä tapauksessa Saksassa. Tilaajan tulee antaa ITS:lle valtuutus hoitaa Suomen tullimuodollisuudet ja järjestää kuljetus hänen puolestaan. Vasta kun luomuviinit ovat maksettu, saa ITS lähettää tuotteet Suomeen tilaajalle.

3. Toimitustapa ja toimitusaika?
Luomuviinit toimitetaan tilaajalle koti-ovelle saakka Matkahuollon kautta. Toimitusaika on 2 – 3 viikkoa, poikkeustapauksessa 4 viikkoa.

4. Mitä valikoimanne viinejä voit suositella erityisesti jos viinin ystävä pitää “viinin puhtaudesta”. Eli viinin joukossa olisi mahdollisimman vähän mitään “ylimääräistä”, kuten lisättyä sulfiittia.
Sulfiitit ovat rikkiyhdisteitä, joita on luonnostaan maaperässä. Sulfiittia muodostuu myös viinin käymisen yhteydessä. Tämän lisäksi viiniin voidaan lisätä sulfiittia säilyvyyden takia. Luomuviinissä tämä lisätyn sulfiitin määrä on minimaalinen tavanomaiseen viiniin verrattuna. Viinin valmistus onnistuu myös täysin ilman lisättyä sulfiittia. Valikoimassamme on useita “non SO2 added” tai “Senza Solfiti” tuotteita

En välttämättä puolla sulfiitin poisjättämistä, koska sillä on hyviäkin puolia: sulfiitti estää amiinien muodostumisen viinissä.

Suosikkini tässä kategoriassa on Les Chemins de traverse: fantastisen mineraalinen, yrttinen, tammikypsytetty hedelmäinen luomuviini Etelä-Ranskasta.

Pari linkkiä
Tästäkö johtuu alkuvuoden perinteinen flunssa-aalto?

Farmaseutti suitsisi vanhusten liikalääkitystä

Espoolaisen farmaseutin Pauli Puiravan mielestä olemme lääkeuskovainen kansa.

– Kun potilaalle määrätään viittätoista lääkettä, mietitään vain, mistä saada tarpeeksi iso dosetti, hän kärjistää.

Lääkkeitä määrätään pääsääntöisesti liikaa ja käytäntö kulminoituu etenkin vanhusten hoidossa

Lääkärin ja Puiravan yhteistyöllä Tammikartanon asukkaiden lääkitystä vähennettiin lähes 30 000:lla pillerillä vuodessa. Vanhusten vointi koheni toimenpiteen myötä.

– Lääkkeellä voi olla yksi toivottu vaikutus ja kymmenen ei-toivottua haittavaikutusta. Lääke voi jopa aiheuttaa uuden sairauden, jota hoidetaan taas uudella lääkkeellä, Puirava toteaa.

Vau! Farmaseutti puhuu pelkkää asiaa. Tämä medikalisointi on yksi nykyajan suurimmista vitsauksista, josta etenkin vanhukset joutuvat kärsimään aivan kohtuuttomasti. Mahtavaa, että asiasta uskalletaan vihdoin puhua.

Sähköpostiruuhkaa
Jos olet lähettänyt minulle kysymyksen sähköpostin välityksellä, etkä ole saanut vastausta, niin laitathan tuon viestisi uudestaan. Saan melko paljon erilaisia ravitsemukseen liittyviä kysymyksiä ja välillä saatan omaa huolimattomuuttani unohtaa vastata.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista