Voihan diabetes

Diabetesongelma on räjähtämässä käsiin. Tai itse asiassa se on jo räjähtänyt. En muista tarkkoja lukuja, mutta muistaakseni yli 500 000 suomalaista sairastaa diabetesta. Etenkin tyypin 2 diabetes on Suomessa todellinen kansantauti, josta saamme ainakin osaksi kiittää ”virallista tahoa”. Tai tyhmiähän me olemme kun hyppäämme käskystä kaivoon.

En tiedä mistä aloittaisin purkautumiseni… Aloitetaan vaikka Pohjois-Karjala projektista.

Pohjois-Karjala projekti on todennäköisesti aiheuttanut maamme viimeisen vuosisadan suurimman terveyskatastrofin. Projektin myötä ihmiset on opastettu saamaan energiansa hiilihydraateista ja suosimaan teollisia kasvirasvoja. Lisäksi suositukset käskevät välttämään tyydyttyneitä rasvoja ja suolaa. Näiden virheellisten ravintosuositusten johdosta on meille syntynyt monia ”kansantauteja” (esim. tyypin 2 diabetes), jotka oikeasti ovat vain suoraa seurausta epäterveellisestä ruokavaliosta.

Pohjois-Karjalassa sydän- ja verisuonitaudit olivat vähenemässä jo ennen kuin projekti aloitettiin. Lisäksi verrokkiryhmässä Kuopiossa sydän- ja verisuonitaudit vähenivät samaan aikaan enemmän kuin kasvirasvoihin siirtyneillä alueilla. Kuopion verrokkiryhmä kuitenkin pudotettiin projektin raportista kokonaan pois, koska se ei sopinut teoriaan kasvirasvojen terveyttävästä vaikutuksesta.

Mutta palataanpa tähän diabetekseen. Nykyisissä ravintosuosituksissa koko kansalle, diabeetikot mukaan luettuina, keskeisellä sijalla on leipä, jonka runsasta syömistä perustellaan kuidun saannilla ja tasaisella verensokerilla. Lisäksi ravintosuositukset neuvovat syömään mm. perunaa, joka on todellinen tärkkelyspommi. Nämä hiilihydraattimössöt nostavat insuliinieritystä. Tämä sekoittaa insuliinin aineenvaihduntaa, joka voi vahingoittaa elimistöä monella tavalla. Seurauksena voi olla pahimmassa tapauksessa syöpä tai tyypin 2 diabetes.

Ja nyt sitten ihmetellään, että mistä sitä tyypin 2 diabetesta oikein tulee. Voiko olla muka mahdollista ettei virallinen taho näe selviä asioita? En usko. Epäilen, että siellä pääkallopaikalla ollaan varsin hyvin tietoisia siitä missä mennään. Mutta kukapa nyt uskaltaisi ottaa vastuun valtavasta epidemiasta? Ja kukapa näistä herroista haluaisi luopua mukavasta palkasta, kevyestä työstä ja lääkeyhtiöiden kestityksistä? No ei kukaan. Todennäköisesti siellä vain hierotaan käsiä yhteen ja nauretaan merimiesnaurua kuorossa.

Lääkeyhtiö sana on korostettu, koska lääketeollisuus on narujen päävetäjä. Ei tarvitse olla tähtitieteilijä osatakseen päätellä sen, että mitä sairaimpia ihmiset ovat, sitä suuremmat voitot lääketeollisuus korjaa.

Tyypin 1 diabetes poikkeaa tyypin 2 diabeteksesta oleellisesti. Tyypin 1 diabeteksella tarkoitetaan tilaa, jossa elimistö ei tuota riittävästi insuliinia.

Yläpuolelta löytyvässä Karjalaisen artikkelissa (klikkaamalla suuremmaksi) hämmästellään, että mistä tyypin 1 diabetesepidemia johtuu ja mietitään parannuskeinoksi mm. pienten lasten saaman D-vitamiinin vähentämistä. Samaan aikaan julkaistaan tutkimuksia, joissa todetaan, että diabetekseen sairastuneilla lapsilla on yleisesti D-vitamiinin puutosta ja se haittaa sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa. Lisäksi virallinen taho ohjaa vanhempia syöttämään lapsille D2-vitamiinia (ergokalsiferoli), joka on todella paljon huonompaa tavaraa (roskaa) kuin D3-vitamiini.

Vallitseva tilanne saa muuten rauhallisen mieleni järkkymään. Ihmisiä ohjaillaan miten tahdotaan. Saan kuitenkin valtavasti voimia siitä, että joukossa on poikkeavia yksilöitä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa asioita ja ohjata kanssaihmisiä oikeaan suuntaan. Antti Heikkilä, Matti Tolonen, Olli Posti ja kumppanit levittävät sanomaa, joka tavoittaa yhä useamman meistä. Herääjien joukko kasvaa ja voimistuu. Vielä tulee aika jolloin totuus voittaa.

8 KommenttiaKommentoi

 • Oletko nähnyt dokkarin 30 days raw, jossa yksi 1 diabeetikko parani? Ihmisillä on kyllä vieläkin kummat käsitykset diabeteksesta, varsinkin osalla vanhemmasta väestöstä. Omat vanhempani esimerkiksi ajattelevat, että diabetes suunnilleen tipahtaa taivaalta sokerin(/hiilihydraattien) syömisellä ei ole mitään merkitystä ja vanhuusiän diabeteksellekaan ei muka voi mitään. En tiedä mikä taho se sitten olisi joka heidät herättelisi, kun omaa lastaan eivät usko. 😛

 • Moi,

  En ole nähnyt tuota dokumenttia, mutta noihin diabetes parantumistarinoihin olen törmännyt monessa yhteydessä.

  Kuulostaa pelottavan tutulta tuo vanhempien jääräpäisyys. Itse olen yrittänyt saada uskomaan isääni, ettei korkealla kokonaiskolesteroliarvolla ole mitään merkitystä. Aika kuuroille korville menee valistukseni. Tietysti lääkäriä on helpompi uskoa kuin minunlaista kouluttamatonta junttia.

 • Edellä mainitun dokumentin voit katsoa streamina tästä:

  http://topdocumentaryfilms.com/simply-raw-reversing-diabetes-in-30-days/

  Käsittämätön kyllä tuo D-vitamiinijupakka. Kaikkea sitä näkee!
  Mitä tulee aiheeseen DM 2 – olen kanssasi hiilihydraateista kyllä samaa mieltä, mutta aihetta ei pidä mielestäni esittää ihan noin yksinkertaistetusti. Etenkin Antti Heikkilä on levittänyt hieman harhaanjohtavaa informaatiota insuliinin toiminnasta. VHH-piireissä liikkuu monia myyttejä aiheesta, joista aion itse kirjoittaa tulevaisuudessa. Olen kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että jos kovia tuloksia tarvitaan DM 2 -potilaille, VHH on oikea linja.

  – Jussi (www.jussiriekki.blogspot.com)

 • Kiitos linkistä Jussi! Pitääkin katsoa kyseinen dokkari sunnuntaipäivän iloksi.

  Jään odottamaan mielenkiinnolla kirjoitustasi aiheesta.

 • […] Keittiömestari Vesa Kuronen jakelee ahkerasti mieltäni lämmittäviä mielipiteitään Karjalaisen yleisönosastolla. Tällä kertaa hän kritisio margariinia ja supersankari Puskaa. Lopussa Kuronen kyllä lipsauttaa tuosta Pohjois-Karjala projektin tulosten kiistattomuudesta. Kyseisen projektin tulokset ovat kaikkea muuta kuin kiistattomat. […]

 • […] Puska tunnetaan kansan syvissä riveissä lähinnä surullisen kuuluisasta Pohjois-Karjala projektista. Mies on saanut Rank-säätiön suurpalkinnon, joka myönnettiin hänen työstään suomalaisten […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista